SM-viikko toi driftingin Helsinkiin – katso savuntäyteinen kuvakooste

Pieniä urheilulajeja suuren yleisön tietoisuuteen nostattava SM-viikko on parhaillaan käynnissä. Moottoriurheilulajeista mukana on näyttävä drifting.

SM-viikko on Suomen Olympiakomitean organisoima monilajitapahtuma. Ihmiset pääsevät seuraamaan monia pieniä ja usein vain harrastajien piirissä näkyvyyttä saavia lajeja pääkaupunkiseudulla. Yhteensä neljän päivän aikana yli tuhat urheilijaa kilpailee 17 lajin SM-mitaleista.

Drifting on tunnettu sen näyttävyydestä, kun tehokkailla autoilla ajetaan pitkiä luisuja takarenkaat savuten. Kilpailu alkaa aina niin sanotulla lajittelulla, jossa tuomaristo antaa pisteitä yksittäisille autoille. Pisteitä kertyy nopeuden tasaisuudesta, luisukulman leveydestä, ajolinjasta sekä ajon vaikuttavuudesta yleisöön ja tuomareihin. Lajittelun jälkeen siirrytään pariajoon, jossa pari ajaa vuorotellen etummaisena ja toisena ajavan on tarkoitus seurata ensimmäisen auton ajolinjaa.

SM-viikon yhteydessä Malmin lentokentällä ajettiin driftigin SM-sarjan kolmas osakilpailu. Haastavissa olosuhteissa alkaneen päivän aikana nähtiin yllätyksiä, valitettavia teknisiä vikoja, mutta myös erittäin tyylikkäitä ja onnistuneita ajosuorituksia.

Kooste SM-viikon driftin-kilpailusta on nähtävissä Yle TV2:lla perjantaina 6.7. klo 19.10 alkaen.

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja