SM-liigassa melkoinen derby: 1-7, tappeluita, karmiva taklaus ja 137 minuuttia jäähyjä

Jääkiekon SM-liigassa Satakunnan derby eli Ässien ja Lukon välinen ottelu oli tapahtumia täynnä. Porissa käydyssä kamppailussa nähtiin muun muassa brutaali taklaus, tappeluita, hurja jäähyralli ja Lukon 1-7-vierasvoitto.

Kierrokset kiihtyivät ottelun puolessa välissä, kun Lukon puolustaja David Nemecek taklasi Ässien nuorta hyökkääjää Otto Kivenmäkeä päähän.

Kivenmäen kypärä irtosi taklauksen yhteydessä ja hänen päänsä osui jäähän. Kivenmäen takaraivo aukesi ja hänen päästään tuli suoranainen verijana.

Nemecekille tuomittiin 5+20-minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tapaus sekoitti erityisesti Ässien pasmat. Kotijoukkue sortui useisiin hölmöilyihin, jotka kostautuivat.

Lukko iski lopulta peräti neljä ylivoimamaalia. Esillä oli erityisesti puolustaja Ilkka Heikkinen, joka takoi tehot 1+3=4.

Loppuhetkillä nähtiin muun muassa Lukon Gustav Posslerin ja Ässien Niko Kivelän nyrkkitappelu, joista molemmille tuomittiin 5+20-minuuttia. Tämä ei suinkaan jäänyt ainoaksi kahinahetkeksi.

Ottelussa jaettiin jäähyjä peräti 137 minuutin edestä.

Mikkelin yllätys

Kierroksen jymypaukku nähtiin Mikkelissä, kun kotijoukkue Jukurit kaatoi HIFK:n jatkoajalla lukemin 3-2.

IFK johti kamppailua parhaimmillaan jo 2-0 Mikko Kousan ja Antti Tyrväisen maalien myötä. Jukurit kiri kuitenkin rinnalle Jesper Piitulaisen ja Mika Partasen osumilla.

Jatkoajalla Julius Vähätalo laukoi kuitenkin voittomaalin suorasta hyökkäyksestä.

Pistepörssin voittotaisto

Liigan runkosarjan lopulla käydään kova taisto niin lopullisista sijoituksista kuin myös pistepörssin voitosta.

JYPin Julius Nättinen onnistui pitämään ykkössijan hallussaan, kun hän nappasi syöttöpisteen Petrus Palmun 1-1-tasoitusmaaliin ottelussa Kärppiä vastaan.

Kotijoukkue Kärppien Jesse Puljujärvi nappasi samalla tavalla syötön, kun Kärpät kaatoi JYPin 3-1. Puljujärvi on pisteen päässä Nättisestä.