SM-liigan tiukka kielto kannattajille pysyy voimassa toistaiseksi – "Eivät pääse karkuun sieltä"

Yleisö ja joukkueiden kannattajaryhmät ovat palanneet SM-liiga-otteluihin, mutta yksi elementti loistaa yhä poissaolollaan. SM-liigan asettama tifokielto on yhä voimassa.

Torstain Tappara-Ilves-ottelussa tehtiin kuluvan kauden SM-liigan yleisöennätys, kun Hakametsässä kirjattiin 5733 katsojaa. Hallin normaali yleisökapasiteetti on 7 300 katsojaa. Torstaina katsojamäärää oli vielä rajoitettu, sillä enimmillään halliin olisi otettu noin 6 700 katsojaa.

Tapparan ja Ilveksen kannattajaryhmät pitivät pitkän hiljaiselon jälkeen tunnelmaa yllä, mutta yksi tärkeä kannattamisen tapa loisti poissaolollaan. Jo viime syksynä koronarajoitusten mukana voimaan astunut SM-liigan tifojen eli kannatuselementtien kielto on yhä voimassa.

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo, että tifokielto koskee erityisesti katsomoon katsojien päälle levitettäviä suuria lakanoita. 

– Nyt on syksyn aikana ollut vielä rajoituksia voimassa, joten olemme jatkaneet sitä vielä.

Järvelän mukaan tifokieltoa perustellaan virusten liikkumisella lakanan alleen sulkemassa tilassa.

– Tifo on sellainen ilmatila, missä bakteerin ja virusten liikkuminen on voimakkaasti mahdollista. Sen takia se on kielletty, Järvelä sanoo.

– Ne (virukset) eivät pääse karkuun sieltä, ne ovat siellä (lakanan) alla. Kaikki altistuvat, jotka ovat siinä tilassa. Siksi se on kielletty ihan turvallisuusyistä.

Ilveksen kannattajaryhmä otti torstain Tappara–Ilves-ottelussa kantaa tifokieltoon. Kannattajien katsomoon levittämien lakanoiden teksti: "Tifokiellolla kannattajat kyykkyyn, kiusantekoa koronan varjolla" oli arvatenkin suunnattu SM-liigalle.

Järvelä tyrmää kyykytyksen.

– Tilanne on se, että ajattelemme enemmän kannattajien turvallisuutta kuin kyykkyyn laittamista. Järjestäjillä on vastuu siitä, että yleisöllä on turvallista olla.

Kilpailutoimenjohtaja sanoo, että katsomoiden tifokielto poistuu sitä mukaa, kun yhteiskunnan muutkin koronarajoitukset hellittävät.

– Lähtökohtaisesti niin, että kun rajoituksia aletaan poistaa, mekin tämä rajoitus poistetaan. Niin kauan kuin on rajoituksia voimassa, sitä pidetään. Juuri siksi, ettei vahingossakaan käy niin, että se massa siellä (lakanan) alla altistuisi, jos jollakin olisi korona.

Järvelän mukaan kiekkokannattajat ovat viimein halliin päästyään käyttäytyneet hyvin. Hänen mukaansa vielä voimassa olevat rajoitukset ja suositukset on otettu hyvin vastaan.

– Olen sitä mieltä, että kannattajat ovat palanenet hyvin halleihin ja sitä kautta on hyvä tunnelma.

Lue myös:

    Uusimmat