Tapparan hämmentävän kohun taustat: Jukka Peltola vakavana kapteenisyrjäyksestä – Karri Kivi jyrähtää: "En ymmärrä, miksi pitää näpäytellä"

4:44
Tapparan kapteenimuutoksesta nousi iso kohu – nyt osapuolet avaavat C Morelle tapauksen taustoja

Jääkiekon SM-liigan kestomenestyjän Tapparan riveistä nousi kohu, kun julkisuuteen levisi tietoja Jukka Peltolan ja Kristian Kuuselan ”syrjäytyksistä”. Peltolalta vietiin C-merkki, kun taas Kuusela on ollut nöyryyttävän kohtelun alla. Nyt tapauksen osapuolet avaavat kohun taustoja.

Tapaus tuli alun perin julki, kun Ilta-Sanomat uutisoi Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan halukkuudesta pudottaa Jukka Peltola ja Kristian Kuusela ulos kapteenistosta.

Seuran monivuotiset tähti- ja luottopelaajat pysyivät lopulta kapteenistossa – joskin pienemmässä roolissa. Peltola menetti C-merkkinsä, joka ojennettiin Otto Rauhalalle.

– Se oli pitkän pohdinnan tulos. Halusimme leventää meidän vastuullisten pelaajien määrää. Tuo oli yksi meidän viime kauden haasteistamme, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola perustelee päätöstä C Morelle.

Tapauksen juuret kytevät yhä. Jukka Peltolan naamalta paistaa vakavuus, kun hän puhuu asiasta.

– Kesä meni miettiessä ja mutustellessa. Olihan tuo henkilökohtaisesti iso asia, Peltola myöntää.

C Moren asiantuntijan Karri Kiven mielestä Tappara loi koko tapauksella ”turhaa härdelliä”.

– Tietty valtataistelu välittyy seuran ulkopuolelle. Kuuselan ja Peltolan kasvoilta näkee, ettei kaikki ole ok. Siellä kytee – sen näkee kauas, Kivi arvioi.

Tapaus sai jatkoa liigakauden alla, kun CHL:n eli jääkiekon Mestarien liigan ottelussa Tapparan valmennus laittoi Kuuselan istumaan peräti kolmea joukkuerangaistusta.

– Mä en ymmärrä, että miksi pitää näpäytellä, Kivi hämmästelee.

– Jokainen, joka näki tuon pelin, mietti, että ei tuo ollut mikään kuningasidea. Hän on avainpelaaja, joka voi pelata tilanteessa kuin tilanteessa, Kivi sanoo Kuuselaan viitaten.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja