SM-liigan tiedotteessa huomiota herättänyt ilmaus – kiekkopomo tarkentaa loppukauden suunnitelmaa: "Tiedämme hyvin, että tämä on seuroille iso riski"

SaiPan apuvalmentaja Ville Koho sai kiekosta päähän 0:36
SM-liigan sunnuntain kierroksella nähtiin dramaattinen tilanne, kun SaiPan apuvalmentaja Ville Koho sai kiekosta päähänsä.

Jääkiekon SM-liiga kertoi maanantaina päivittäneensä runkosarjan otteluohjelmaa. Sarja jää tulevan keskiviikon jälkeen lähes viikon mittaiselle tauolle, ja tulevan vuoden ensimmäinen ottelu pelataan tammikuun 5. päivä. 

Jos kevät etenee maanantaina julkaistun ohjelman mukaan, SM-liigan runkosarja päättyy huhtikuun 13. päivä.

– Pudotuspelit on tarkoitus pelata välittömästi runkosarjan jälkeen. Toki odottelemme kevään osalta yhä ratkaisuja esimerkiksi sen suhteen, pelataanko jääkiekon MM-kisat ja missä, SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi MTV Urheilulle.

SM-liiga kertoi tiedotteessaan, että 8.-9.1. ohjelmassa olevat ottelut pelataan vielä ilman yleisöä, jonka jälkeen kautta jatketaan "alueelliset yleisörajoitukset huomioon ottaen". 

Hiltunen vahvistaa, ettei tämä tarkoita tyhjille katsomoille pelaamista.

– Lähdemme liikkeelle siitä oletuksesta, että rajoitukset alkavat purkautua tammikuun aikana joko osittain tai kokonaan. Haluamme viedä sarjaa eteenpäin nyt niin, että otteluohjelmaan ei jää rästipelejä. Se mahdollistaa runkosarjan päättymisen suunnitellussa aikataulussa.

– Haluamme pelata tammikuun ensimmäiset ottelut tyhjille katsomoille, jotta tietty joustovara otteluohjelmassa mahdollistetaan vielä kevään aikana – jos ja kun eteen tulee kuitenkin vielä yllättäviä säätöjä.

Hiltunen myöntää, että päätös on tietoinen riski – kuten koko liigakausikin.

– Olemme edenneet sen mukaan kuin alussa ilmoitimmekin: seuraamme tilanteen kehittymistä reaaliaikaisesti. Odotamme, että rajoitukset alkavat purkautua, jos kehitys jatkuu tämänsuuntaisena.

– Olemme toki tässä vaiheessa optimistisia, että rokotusten alkaminen ja taudin kiihtymistilanteen hallitseminen mahdollistavat kauden pelaamisen loppuun vallitsevissa oloissa. Tyhjille katsomoille emme lähtökohtaisesti kyllä pysty pelaamaan.

SM-liigalla ja sen seuroilla on joulukuun ajalta kokemusta tyhjille katsomoille pelaamisesta. Hiltusen mukaan sarjan johdolla on hyvin tiedossa tyhjien lehtereiden haaste.

– Tiedämme hyvin, että tämä on seuroille iso riski, koska tyhjille katsomoille pelattavista otteluista ei muodostu ollenkaan kassavirtaa. Sitä kautta jo valmiiksi tiukoilla olevat seurojen taloudet ovat entistä vaikeammassa asemassa.

– Urheilulliselta puolelta ajateltuna on tietysti hyvä, että pystytään pelaamaan, jotta pelaajat ja joukkueet pääsevät tietynlaiseen rytmiin. Samalla pystymme palvelemaan kannattajia ja yhteistyökumppaneita, Hiltunen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat