SM-liigan tähtihyökkääjä jyrättiin pelikyvyttömäksi – tämä raju taklaus päähän kuumensi tunteita Vaasassa

Sport-hyökkääjän kova taklaus aloitti tuomariston minuutteja kestäneet arpajaiset 3:49
Sportin Filip Riska taklaa rajusti KalPan Tuomas Kiiskistä.

Vaasan Sport ja Kuopion KalPa pelasivat perjantaina kauden viimeisen keskinäisen ottelun jääkiekon Liigassa. Sport voitti syksyllä kotiottelunsa, samoin KalPa molemmat omansa, ja perjantaina oli taas Sportin vuoro voittaa. Ottelu ratkesi jatkoajalla vaasalaisten 2–1-paremmuuteen.

Voittomaalin teki Valtteri Viljanen ajassa 62.28. Vain muutama minuutti aiemmin Olavi Vauhkonen viimeisteli Sportin 1–1-tasoituksen ja vei ottelun jatkoajalle.

Voit katsoa Sportin voittomaalin alla olevalta videolta.

Sport tekee 2-1 maalin 1:57

Liigaseurojen reserveistä saattaa usein löytyä pelaaja, joka saatuaan tilaisuuden käyttää sen oitis hyväkseen. Kun korona jyllää Sportin liigajoukkueessa, seuran alle 18-vuotiaiden joukkueesta Liigaan nostettiin slovenialainen puolustaja Bine Masic. Vasta 19-vuotias Masic on esittänyt viidessä pelaamassaan Liigan ottelussa ennakkoluulottomia otteita.

KalPan johtomaalin lisäksi toiseen erään mahtui ikävä tapahtuma. Aiemminkin rumiin otteisiin syyllistynyt Sportin Filip Riska taklasi KalPan Tuomas Kiiskisen pelikyvyttömäksi. Riskalle tuomittiin tilanteesta 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tilanne herätti Vaasan jäähallissa suuria tunteita, ja yleisö vihelsi villisti tuomariston miettiessä ratkaisuaan pitkät tovit.

Voit katsoa tilanteen pääkuvan videolta.

Molemmat joukkueet ovat kaukalossa taas jo lauantaina, sillä Sport aloittaa Hämeenlinnasta viiden ottelun vieraspeliputken. Sport pelaa enää yhden ottelun kotonaan, Liigan päätöskierroksella Ilvestä vastaan.