SM-liigan siirtoikkunan voittajat ja häviäjät: Mitä ihmettä, Tappara?

35:03
Videolla lauantain liigakierroksen läpikäyntiä.

Jääkiekon SM-liigassa siirtoikkunan alla nähtiin kovasti liikehdintää. Pudotuspelihaaveensa menettäneet joukkueet kauppasivat pelaajia muualle, kun taas kärkiseurat tekivät hankintoja. MTV Urheilu listasi siirtoikkunan voittajat ja häviäjät.

Siirtojen takaraja tuli vastaan, kun lauantai vaihtui sunnuntaiksi. Loppuhetket jäivät hiljaisiksi, eivätkä seurat tehneet enää merkittäviä hankintoja.

Isoimmat liikkeet tapahtuivat arkipäivien puolella. Nimekkäin siirto oli Juhamatti Aaltosen hyppäys Pelicansista Kärppiin.

Kärpät ei ollut ainut kärkiseura, joka teki värväyksiä. Tappara vahvistui puolustaja Jonathan Racinella ja niin edelleen.

Mutta ketkä erottuivat siirtorajalla? Ketkä olivat onnistujia? Ja keneltä olisi voinut odottaa lisää?

Listauksessa ovat mukana vain ne seurat, jotka olivat ostajan asemissa. Mukana eivät ole Pelicans, SaiPa ja Sport, jotka olivat selkeitä myyjiä. He ovat ilmiselviä häviäjiä.

Voittajat:

KooKoo

Tämän kauden tuhkimojoukkue KooKoo ei riehunut siirtorajalla, vaan se pysyi maltillisena. Mutta. Sen liikkeet olivat lopulta nerokkaita.

KooKoo vahvistui jo marraskuun puolella Pelicansista tutulla Libor Sulakilla. Tshekkiläispuolustaja on noussut nopeasti KooKoon avainpelaajien joukkoon. Ehkäpä nerokkain ja suorastaan hämmentävin liike nähtiin, kun Tappara lainasi Patrik Puistolan Kouvolaan. Miksi siirto oli niin ihmeellinen? Noh, KooKoo sattuu olemaan yksi Tapparan päävastustajista. Ja Tappara saattaa hyvinkin kohdata KooKoon välierissä. Ja: joukkueiden välit ovat olleet enemmän kuin kireät tällä kaudella erinäköisten tapahtumien myötä. Ja. Vielä yksi ja. Puistola osoitti taannoisissa nuorten MM-kisoissa, että hän pystyy iskemään isoja maaleja tärkeillä hetkillä.

Mitä ihmettä, Tappara?

"Ehkä voittajat"

HIFK

Punapetojen urheilujohtaja Tobias Salmelainen on tehnyt isoja liikkeitä tämän kauden aikana. Salmelainen hankki jo aiemmin Joonas Järvisen puolustuksen johtajaksi. Ville Leskinen on puolestaan potentiaalinen ratkaisupelaaja kevään taistoihin. Vaikka liikkeet eivät tapahtuneet siirtorajan yhteydessä, pitää ne huomioida isossa kuvassa.

IFK on siksi "ehkä voittaja", koska Antti Tyrväisen ja Jeremy Dehnerin ylle pitää nostaa pieniä kysymysmerkkejä. Ei niinkään hirveästi Tyrväisen kohdalle, sillä hän tuo vääntövoimaa IFK:n kokoonpanoon. Hän ei ole välttämättä mikään käänteentekevä pelaaja, mutta hän on oivallinen työkalu, kun ruvetaan taistelemaan jatkopaikoista.

Dehner sen sijaan on täysi arvoitus. Jokerit-aikoina hän oli luotettava peruspuolustaja, joka hoiti oman kiekollisen ruutunsa kelvollisesti. Dehner ei säihkynyt tai loistanut. Parhaassa tapauksessa hän tuo saman peruspaketin IFK:lle. Mutta. Kuka tietää? Dehnerillä on vain 10 pelattua ECHL-peliä tällä kaudella. Hänen iskukykynsä on täysi arvoitus.

Kärpät

Oululaisseura vastasi siirtoikkunan nimekkäimmästä vedosta. Juhamatti Aaltonen on edelleen iso pelaaja SM-liigassa. Sen hän osoitti heti kahdessa ensimmäisessä pelissä Kärpät-siirron jälkeen. Aaltonen on tullut tutuksi taiteilijana, mielialapelaajana. Vuodet ja kilometrit näkyvät kuitenkin hyvällä tavalla mittarissa. Aaltonen on nykyään vastuullinen pelaaja, joka tuo Kärpille järkyttävän määrän erikoisosaamista. Aaltonen voi olla hyvinkin koko kauden paras hankinta.

Kärppien kohdalla "ehkä" tulee siitä, että seura ei tehnyt enempää hankintoja. Aaltonen ja toinen Pelicans-värväys Miihkali Teppo tulivat tarpeeseen. Mutta. Kärpät koki aivan siirtoikkunan alla isoja takaiskuja. Olisiko pohjoisen petojen pitänyt sittenkin hankkia vielä yksi puolustaja lisää, Jakub Krejcikin loukkaantumisen myötä? Tämä on kysymys, jota Oulussa joudutaan nyt pelolla miettimään.

Häviäjät:

Ilves

Keskitalvella upeaan vireeseen yltänyt Ilves ei tehnyt lopulta yhtään hankintaa siirtorajan loppuhetkillä. Ilveksen suurin liike tapahtui jo joulukuun puolessa välissä, kun Ville Meskanen palasi seuraan New York Rangersin organisaatiosta.

Olisiko Ilveksen pitänyt tehdä liikkeitä? Isoin kysymysmerkki liittyi santapaperiosastoon. Pudotuspelejä silmällä pitäen Ilvekseen huhuttiin muun muassa Pelicansin Taavi Vartiaista, joka olisi tuonut selkeää kovuutta Ilveksen ryhmään. Eipä tullut Vartiainen ei. Onko Ilves liian pehmoinen joukkue kevään peleihin? Nii-i.

KalPa

Tiedetäänkö Kuopiossa, että mitä "näillä mennään" -sanonta oikeasti meinaa?

TPS

Kauden ailahteluseura TPS on kirjaimellisesti siirtoikkunan häviäjä. TPS käytännössä menetti pudotuspelihaaveensa viikonlopun otteluissa. Ero on nyt 12 pistettä, kun jäljellä on kymmenen ottelua. Ja kaiken päälle KalPalla on vielä yksi peli vähemmän pelattuna. Se niistä kevään peleistä, Turku.

TPS:n puolustus on se, että pudotuspelihaaveet kariutuivat lauantaina. Reagointiaika jäi vähäiseksi.

Ja hei! Ainahan on Supercell-massit!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.