SM-liigan konkaripakille huikea merkkipaalu – Kärpiltä sivussa tärkeä puolustaja

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantai-iltana viisi ottelua. Hämeenlinnassa pelataan sarjan kärkikamppailu, ja Jyväskylässä Nolan Yonkman saavuttaa merkittävän merkkipaalun. KalPa pelaa vihdoin normaalilla kokoonpanolla, kun se kohtaa TPS:n Turussa.

Videolla kuvaa keskiviikon neljän pelin liigakierrokselta:


HPK-Kärpät

Hämeenlinnan Pallokerho on ollut yksi tämän kauden iloisimmista yllättäjistä. Se on pelannut laadukasta jääkiekkoa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

Siitä osoituksena on joukkueen sarjasijoitus, sillä HPK on ennen illan kierrosta sarjassa neljäntenä.

HPK pelaa laadukasta kiekkokontrollijääkiekkoa, ja onkin mielenkiintoista seurata, miten se pystyy vastaamaan Kärppien hurjaan pelinopeuteen. Viime aikoina HPK:n ylivoimapelaaminen on sakannut, joten sen on parannuttava, mikäli joukkue mielii voiton ottaa.

HPK:n kokoonpanossa on pieni erikoisuus, sillä se on ilmoittanut toistaiseksi vain yhden maalivahdin illan otteluun, Antti Karjalaisen.

Oulun Kärpät on ollut melkeinpä dominoiva voima tämän kauden SM-liigassa. Kärpät on edennyt voitosta voittoon, eivätkä muutamat tappiot ole vaikuttaneet joukkueen suoritustasoon.

Kärpät johtaa sarjaa ja on voittanut Liigassa kolme ottelua putkeen. Se kärsi 2–3-tappion tiistai-iltana jääkiekon CHL:ssä, joten oululaisilla on hieman otteluruuhkaa päällä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla Kärpät on ollut vahvempi. Kärpiltä on sivussa illan ottelusta hyökkääjä Jari Sailio ja puolustaja Shaun Heshka.

JYP-Pelicans

Jyväskylän JYPin kausi on ollut vaikea, vaikka marraskuun lopussa oli havaittavissa hieman valoa tunnelin päässä.

JYP voitti tuolloin viisi ottelua putkeen, mutta on sen jälkeen hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin. Nyt joukkue on saanut harjoitella lähes viikon rauhassa, joten joukkueelta on lupa odottaa parannusta pelaamiseensa.

Illan ottelussa JYPin kolossipuolustaja Nolan Yonkman saavuttaa huikean merkkipaalun, sillä illan ottelu on Yonkmanin uran 1000:s ottelu ammattilaistasolla. JYPiltä on sivussa illan ottelusta hyökkääjä Ossi Louhivaara.

Lahden Pelicans katkaisi edellisessä ottelussaan HPK:ta vastaan kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Pelicans pelasi tappioputkensa aikana varsin hyvin. Pelin jänne ei kestänyt täyttä 60 minuuttia, eivätkä pelaajat tehneet loppuun asti otteluiden voittamisen kannalta olennaisia asioita.

HPK:ta vastaan nämä asiat korjaantuivat. JYPiä vastaan saman on jatkuttava, mikäli Pelicans mielii ottaa Jyväskylästä kolme pistettä mukaansa.

Jussi Olkinuora pelaa ensimmäisen kerran tällä kaudella entistä seuraansa vastaan. Olkinuora torjui JYPin paidassa viime kaudella 38 ottelua.

TPS-KalPa

Turun Palloseuran kausi on ollut vahva tähän mennessä, sillä TPS on ennen illan kierrosta sarjassa toisena.

TPS:n menestyksen salaisuutena on ollut tasainen ja laadukas viisikkopelaaminen. Siihen päälle TPS:n ylivoimapelaaminen on ollut ajoittain vaarallista ja etenkin alivoimapelaaminen on ollut rautaista.

Ajoittaista ailahtelua pelien välillä on kuitenkin ollut, joten siihen TPS on varmasti harjoituksissaan yrittänyt panostaa. Illan otteluun TPS saa takaisin kokoonpanoonsa hyökkääjä Simon Suorannan.

KalPan kausi on ollut hankala. Kuopiolaisjoukkue on kärsinyt runsaasti loukkaantumisista sekä pelitavallisista ongelmista. Valoa pimeän tunnelin päässä näkyi kuitenkin marraskuun lopussa, kun KalPa voitti marraskuun viidestä viimeisestä ottelustaan neljä.

Kuopiolaiset yrittävät jatkaa hyvää virettä. KalPa on myös päässyt pelaamaan viime aikoina lähes normaalilla kokoonpanolla, kun tärkeitä pelaajia on tullut takaisin sairastuvan puolelta.

Illan ottelun kokoonpanoon palaa jälleen yksi pelaaja, kun hyökkääjä Balazs Sebok on toipunut pelikuntoon.

Muut ottelut:

HIFK-Sport, Kokoonpanot

Jukurit-Ilves, Kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat