SM-liigan kaikkien aikojen jäähypörssin nelonen lopettaa: Olisi pitänyt olla härskimpi

SM-liigassa 15 kaudella esiintynyt Pauli Levokari on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Levokari pelasi viimeisen ottelunsa viime viikon keskiviikkona. Puolustajan edustama Imatran Ketterä taipui Mestiksen karsinnoissa RoKille tylysti voitoin 0-4.

Pelaajauran lopettaminen oli ollut Levokarin mielessä jo tovin.

– Päätös kypsyi viimeisen vuoden aikana. Kropassa alkoi olemaan sellainen tunne. 38 vuotta tulee täyteen huhtikuussa. Se on jo aika paljon kun puhutaan ammattilaisurheilusta, Levokari kertoo MTV Sportille.

Toistaiseksi mies on välttynyt suuremmilta tunnekuohuilta.

– Viimeisessä pelissä ja sen jälkeen oli vähän tyhjä olo, varsinkin kun hävittiin reilusti. Yllättävän hyvillä mielin kuitenkin. Kroppa on kärsinyt aika paljon, joten päätös oli sillä tavalla helppo. Myös tulevaisuuden kuviot selvenivät, niin oli helpompaa, Levokari selvittää.

Levokari on iloinen siitä, että sai tehdä lopettamispäätöksen omilla ehdoillaan.

– Olen ollut onnellisessa asemassa, kun olen saanut pelata 21 vuotta ammattilaisena. Se on urani isoin juttu. Työ ja harjoittelu on maistunut. Pelaaminen on tuonut tyydytyksen, Levokari ynnää.

Kovuutta opettelemassa Pohjois-Amerikassa

Levokari pelasi ensimmäisen kerran SM-liigassa kaudella 1996-1997. Yhteensä miehelle kertyi pelejä 497 Ässien, Jokereiden, HIFK:n, Lukon, SaiPan ja KalPan riveissä. Ronskeista otteistaan tunnettu mies on SM-liigan kaikkien aikojen jäähypörssin nelonen 1101 rangaistusminuutillaan.

Yllättävää monille voi olla se, ettei ilkeä pelaaminen tullut isokokoiselta puolustajalta itsestään.

– Minulle ei ollut luontaista olla ilkeä. Pidän itseäni hieman liian kilttinä. Olisi pitänyt olla kovempi ja härskimpi. En tarkoita mitään telomista, vaan tylyyttä, Levokari sanoo.

Kaudet 2002-2004 Pohjois-Amerikan farmiliiga AHL:ssä opettivat paljon. Tuolloin AHL:ssä pelasi selvästi nykyistä enemmän isokokoisia miehiä, joiden kanssa vääntäminen kävi työstä.

SM-liigassa Levokari on ollut aina yksi isoimmista, ellei peräti isoin. Jäähymääräänsä hän pitää oikeutettuna.

– Varmaan turhiakin jäähyjä on joukossa, mutta suurin osa ansaittuja. Ei voi hirveästi tuomareita syytellä. Se on saatu mitä on ansaittu. Tämän kokoisen jätkän on pakko yrittää jotain, jotta pysyy pinnalla, Levokari hymähtää.

Mies aikoo jatkaa jääkiekon parissa myös peliuransa jälkeen. Tulevaisuuden kuvioitaan hän ei kuitenkaan halua avata sen tarkemmin.

– Kiekon parissa pysytään. Kova halu on olla mukana, kiekko on se mun juttu. Uudet kuviot selviävät kyllä aikanaan, Levokari sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja