Slushin avannut Al Gore: miljardi ilmastopakolaista voi lähteä liikkeelle tällä vuosisadalla, jos emme toimi nopeasti

Globaalin talouden luonne on muuttumassa ilmastoystävälliseksi, vakuutti Yhdysvaltain entinen varapresidentti ja ympäristöaktiivi Al Gore torstaina Helsingissä. Gore avasi kansainvälisen kasvuyritystapahtuman Slushin, joka järjestetään Messukeskuksessa.

– Maailma on nyt kestävän kehityksen vallankumouksen varhaisvaiheessa. Talouden luonne on todella muuttumassa, ja meillä on keinot ratkaista ilmastonmuutos, Gore linjasi.

Sijoittajien on hänen mukaansa oltava mukana siinä, että voittoa tavoitellaan ympäristöystävällisellä tavalla.

– On yhdistettävä uusi ilmastotietoisuus järkevään talousajatteluun.

Näin on Goren mukaan tapahtumassa lupaavalla tavalla.

– Jos yritys haluaa nyt rekrytoida parhaat nuoret kyvyt, heille on pystyttävä tarjoamaan se, että yrityksen liiketoiminta on ympäristön kannalta kestävää.

"Ilmastosopimus onnistuu"

Gore onnitteli avajaispuheessaan Suomea satavuotisesta itsenäisyydestä, mutta kumarruksen sai myös Ruotsi.

– Sähköautot ovat yleistymässä nyt erittäin nopeasti. Esimerkiksi Volvo ilmoitti, että jo ensi vuonna kaikki sen valmistamat autot ovat sähköautoja tai hybrideitä.

Gore myös valoi uskoa Pariisin ilmastosopimuksen onnistumiseen.

– Ensimmäinen ajankohta, jolloin Yhdysvallat voisi irtautua Pariisin ilmastosopimuksesta, on itse asiassa (USA:n) seuraavien presidentinvaalien jälkeen. Ja seuraava presidentti voisi purkaa päätöksen Yhdysvaltain lähdöstä Pariisin ilmastosopimuksesta vain 30 päivän varoitusajalla, entinen varapresidentti kertoi keräten avajaisyleisöltä isot aplodit.

Myönteisestä sävystään huolimatta Gore myös tähdensi, että ilmastonmuutoksen paheneminen on pystyttävä pysäyttämään välittömästi.

– On ennustettu, että miljardi ilmastopakolaista voi lähteä liikkeelle tällä vuosisadalla, jos emme toimi nopeasti. 

Lue myös:

    Uusimmat