Slovakian KHL-tyrmäyksestä merkillistä lisätietoa – MM-päätös ei ollutkaan kovin jalo?

Slovakian jääkiekkoliitto linjasi vastikään, ettei venäläisvetoisessa KHL:ssä kiekkoilevilla pelaajilla ole asiaa kevään MM-kisoihin. KHL-maalivahti Adam Huskan kommentit antavat ymmärtää, ettei päätöksestä tullut Slovakialle kivuliasta sen jälkeen, mitä se oli KHL-pelaajiltaan kuullut.

Slovakian jääkiekkoliitto teki Suomen ja Ruotsin aiemmin tekemiä linjauksia noudattaneen päätöksen ja ilmoitti tiistaina, ettei se ota KHL-pelaajia Suomen ja Latvian toukokuussa isännöimiin MM-kisoihin. Slovakialainen Novy Cas -lehti raportoi, että päätös koskee seitsemää pelaajaa, "joilla olisi ollut realistinen mahdollisuus" kisoihin, mutta "useimmat heistä olisivat joka tapauksessa kieltäytyneet osallistumisesta terveys- tai perhesyistä".

Novy Cas haastatteli Torpedo Nizhni Novgorodin maalivahtia Adam Huskaa, joka operoi viime vuonna Suomen MM-kisoissa Slovakian ykkösmaalivahtina ja torjui kuusi turnausottelua. Huska sanoi maansa lajiliiton tehneen järkevän päätöksen puheenjohtaja Miroslav Satanin johdolla ja tukevansa tehtyä päätöstä.

– Rauhallisen valmistautumisen ja tarpeettomien hyökkäysten välttämisen vinkkelistä tämä on oikea ratkaisu, Huska sanoi.

Huska vahvisti olleensa mukana asiasta käydyissä keskusteluista. Hänen mukaansa Slovakiassa oltiin pääasiassa kiinnostuneita KHL:n slovakkimaalivahtien – hänen ja Spartak Moskovan Patrik Rybarin – osallistumisesta MM-kisoihin.

– Luultavasti emme kumpikaan olisi joka tapauksessa matkustaneet turnaukseen. Minulla on terveysongelmia ja "Patan" tytär syntyi muutama päivä sitten, joten hänkään ei todennäköisesti tulisi perhesyistä johtuen. Tämä oli siis liitolle helpompaa ja olisi turha nostaa meteliä yhdestä tai kahdesta pelaajasta, Huska valotti.

Yhden NHL-ottelun viime kaudella New York Rangersissa pelannut maalivahti vakuutti, että lähtisi 100-prosenttisella varmuudella kisoihin, jos olisi terveenä ja liitto näyttäisi vihreää valoa KHL-pelaajien osallistumiselle. Hänenkin mukaansa maajoukkueessa pelaaminen on aina ”kunnia-asia”.

– Olen jo ilmaissut lehdellenne muutama kuukausi sitten, että vastustan Ukrainan sotaa ja olisin iloinen, jos se päättyisi välittömästi. Me urheilijat emme ole siihen syyllisiä. Vain poliitikot ovat vastuussa sodassa. Teen vain sitä, mitä osaan parhaiten, ja pelaan jääkiekkoa, Venäjällä kiekkoileva Huska pesi käsiään.

Lue myös:

    Uusimmat