Mainos

Skypettely Windows Phone -puhelimilla loppuu pian

Alun perin kolmisen viikkoa sitten kerrottiin, että Skype-sovellus lakkaa piakkoin toimimasta Windows Phone 8.1 -puhelimissa ja vanhoissa Android- ja iOS-versioissa Skypen taustatekniikan suuren muutostyön viimeistelyn yhteydessä. Tämän oli määrä tapahtua lokakuussa.

Nyt tilanne on kuitenkin tarkentunut: Skypen tukisivujen mukaan sovelluksen toiminta on täysin lakkaamassa vasta alkuvuodesta 2017, mutta lokakuusta 2016 alkaen kaikki ei välttämättä toimi enää kunnolla tarkentamattomien rajoitusten myötä. Skype-puhelut ovat siirtymässä uuteen taustatekniikkaan vasta ensi vuoden puolella, mikä lopulta tappaa Skype-sovelluksen toiminnan.

Skypen toiminta ja tuki jatkuu Windows 10 Mobilella, mutta ongelmallisesti Windows 10 Mobilen osuus Windows-puhelimista oli AdDuplexin mukaan kesäkuussa vasta 10,9 prosenttia. Tällä hetkellä Skype-tuki olisi siis loppumassa jopa 90 prosentista Windows-puhelimia, jollei niitä päivitetä tai käyttöä muuten kokonaan lopeteta. Windows 10 Mobile -päivitystä ei edes ole tarjolla valtaosalle käytössä olevia Windows Phone -puhelimia.

Jatkossa Skype tukee edelleen Windows 10:n lisäksi Windows 7:ää, Windows 8:aa, Vistaa ja jopa vielä Windows XP:täkin. Maccien osalta tuetaan OS X Yosemitea tai uudempia, iOS:stä versiota 8 tai uudempia sekä Android 4.03:tä tai uudempia.

Skype on tehnyt palvelunsa taustatekniikkaan suuren muutoksen siirtyessään aiemmasta P2P-pohjaisesta eli käyttäjien välisestä yhteysratkaisusta tukeutumaan omiin pilvipalvelimiinsa. Tämä on mahdollistanut muun muassa uusia toimintoja. Muutoksen alla ja sen ollessa käynnissä Skype ei ole toiminut aina kuten sen pitäisi — tämä on voinut näkyä esimerkiksi viestien jäämisessä synkronoitumatta eri laitteiden välillä tai ilmoitusten viivästymisessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.