Mainos

SK: Ex-formulakuski Salo KRP:n epäiltyjen rekisterissä

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo oli kirjattuna samaan keskusrikospoliisin epäiltyjen rekisteriin kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin, kertoo Suomen Kuvalehti nettisivuillaan.

Lehden mukaan Salon on epäilty kannattaneen järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa.

Suomen Kuvalehdelle Salo kertoi olevansa tietoinen asiasta. Salon mukaan hänen nimensä on jo poistettu rekisteristä. Hän myös kertoi lehdelle aikovansa ryhtyä oikeustoimiin kunnianloukkauksesta.

Salo oli illalla lyhytsanainen tapaukseen liittyen.

– Vaadin KRP:ltä nimeni puhdistamista. Ei ole muuta kommentoitavaa, Salo totesi.

Salassa pidettävään rekisteriin voivat joutua ainoastaan henkilöt, joita epäillään rikoksesta. Suomen Kuvalehdessä todetaan, että todellisuudessa Saloa ei epäillä mistään yksittäisestä rikoksesta. Lehden mukaan tapaus on yhtä hataralla pohjalla kuin Putinin nimen kirjaaminen samaiseen rekisteriin.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan hänen tiedossaan ei ole, että Salon nimi olisi rekisterissä. Paatero kuitenkin toteaa lehdelle, että kyse on salassapidettävästä tiedosta.

– Mutta se on selvää, että kirjauksia epäiltyjen rekisteriin voidaan tehdä vain, jos on tietty epäily rikoksesta, syytä epäillä rikosta tai siihen myötävaikuttamisesta, Paatero toteaa Suomen Kuvalehdelle.

STT ei maanantai-iltana tavoittanut Paateroa.

Nimi voi päätyä listaan jo ennen syyllistymistä rikokseen

Epäiltyjen tietojärjestelmän tietoihin ei pääse käsiksi kuka tahansa. KRP:n mukaan käyttöoikeuksia myönnetään tehtävien perusteella rikostiedustelun, rikosanalyysin ja tarkkailun parissa työskenteleville.

Tietojärjestelmään on pääsy noin tuhannella viranomaisella. Rekisteri on tarkoitettu rikostietojen ja havaintojen kirjaamiseen.

Henkilö voi päätyä rekisteriin jo ennen syyllistymistä rikokseen. Lain mukaan jo epäily jonkun tulevasta myötävaikuttamisesta rikokseen voi riittää.

Nimi poistetaan listalta, jos kymmeneen vuoteen ei ole tullut uusia merkintöjä.

KRP:n mukaan epäiltyjen tietojärjestelmää ei käytetä kansainvälisessä tiedonvaihdossa Interpolin tai Europolin kanssa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.