Sisustajan Tallinna

Toimittajat Hanna Sumari ja Laura Ruohola tekivät keväisen tutustumismatkan Tallinnan sisustusliikkeisiin. Matka Helsingistä sujui mukavasti uudella Tallink Starilla ja kuvausryhmä yöpyi viihtyisässä, juuri avatussa Tallink Spa hotellissa.

Tallinnan vanhassa kaupungissa kävely ja ostosten tekeminen on nautinto jo sinänsä, mutta useammin kaupungissa vierailleet tuntevat jo keskustan sisustusliikkeiden tarjonnan. Me etsimme sisustuksesta kiinnostuneille katsojille uusia kiinnostavia myymälöitä, jotka sijaitsevat vanhan kaupungin ulkopuolella.

Valaisinliike 4 Room sijaitsee Stockmannin tavaratalon lähellä osoitteessa Tartu mnt 28. Teollinen muotoilija Tarmo Luisk on yrityksen pääsuunnittelija ja hänen töitään on ollut esillä näyttelyissä mm. Tanskassa, Ranskassa, Suomessa, Saksassa ja Latviassa. Toinen 4 Room myymälä sijaitsee osoitteessa Pärnu mnt.142 .

Huonekalutehdas Borg sijaitsee vanhassa teollisuusrakennuksessa Pärnu maantien poikkikadulla osoitteessa Tatari 64. Näyttelytila sijaitsee yläkerrassa tehdastilojen yhteydessä, katso nettisivuilta tarkemmat ohjeet. Borg valmistaa omaa sohvamallistoaan sekä tekee erilaisia projektitöitä. Täältä voit myös tilata sohvan omien mittojen mukaan. Myynnissä on laaja kangasvalikoima, mutta asiakas voi myös toimittaa oman kankaan. Hanna Sumarin haastattelussa oli yhtiön perustaja Mart Jõhvikas.

Coolline on herkullinen pieni sisustusliike, joka sijaitsee Pärnu maantien poikkikadulla, Kohila 2A. Coollinen valikoimiin kuuluvat maljakot, tuikkualustat, astiat ja kattaustekstiilit. Mallisto on ruotsalainen. Omaa Coollinessä ovat mittojen mukaan tilattavat yksinkertaisen tyylikkäät tasot, pöydät ja hyllyt.

Pärnu maantie 139:ssä sijaitseva @home on ylellisen sisustustavaran, valaisimien ja huonekalujen ostopaikka. Hinnat ovat suomen hintoja edullisempia ja valikoimiin kuuluu tuttuja klassikoita ja hyvällä maulla valittuja uutuuksia. Tuotteet ovat esillä maukkaasti rakennetuissa miljöissä, joita keskikokoiseen liikkeeseen on saatu mahtumaan paljon.

@homen vieressä on Muster, joka saa romantikon onnen huumaan ja minimalistin pyörtymään. Tähän sisustajan runsauden sarveen sukeltaessaan kannattaa pitää pää kylmänä ja silmä tarkkana. Tavaraa on neliöihin nähden todella paljon, mikä on toisaalta hauskaa, mutta toisaalta uuvuttavaa. Sisutuksen pientavaroiden lisäksi täällä on myös kankaita ja tapetteja.

Nu Nordik sijaitsee vanhan kaupungin reunalla Vapauden aukiolla, 8 Vabaduse Väljak. Liike on erikoistunut virolaisten suunnittelijoiden töihin ja valikoimassa on keramiikkaa, huonekaluja, tekstiilejä sekä muotisuunnittelijoiden persoonallisia vaatteita.

Nu Nordik ja 4 Room (Tartu mnt 28 myymälä) sijaitsevat ihan Tallinnan vanhan kaupungin tuntumassa ja myös Borg on kävelyetäisyydellä keskustasta. Muut myymälät sijaitsevat hieman kauempana, mutta lähellä toisiaan sekä myös muita sisustusliikkeitä. Perille pääset busseilla 5, 18 ja 36. Jos jatkat Pärnu maantietä vielä hieman eteenpäin pois kaupungista, tulet Järven kauppakeskukseen (Pärnu mnt 238). Järve Aatriumissa myydään mm. laattoja, mattoja ja huonekaluja.

Lisätietoja:

(T.i.l.a. 16.5.2007)

Lue myös:

    Uusimmat