Mainos

Sisu Auto toimittaa maastokuorma-autoja Liettuaan

Sisun voittama kauppa on arvoltaan yli 20 miljoonaa euroa. Kauppa on Sisu Auton suurin yksittäinen vientitoimitus ja yhtiön mukaan tärkeä avaus maastokuorma-autojen myynnissä.

Sisu Auto on voittanut kansainvälisen tarjouskilpailun Liettuan puolustusvoimille toimitettavista maastokuorma-autoista. Kaupan arvo on yli 20 miljoonaa euroa ja siihen sisältyy optio kymmenen miljoonan euron lisätoimituksista.

Sisu Auton sotilasajoneuvoihin erikoistunut Sisu Defence -liiketoimintaryhmä toimittaa Liettuan puolustusvoimille neliakselisia maastokuorma-autoja vuosina 2006-09. Liettuan puolustusvoimat ei halua kertoa toimitettavien ajoneuvojen tarkkaa määrää, mutta Sisu Auton mukaan kuorma-autoja toimitetaan "useita kymmeniä".

Kauppa on Sisu Auton suurin yksittäinen vientitoimitus ja yhtiön mukaan tärkeä avaus maastokuorma-autojen myynnissä.

Kuorma-autoissa on matala panssaroitu ohjaamo, miinasuojattu alustarakenne ja koukkulaite, joka mahdollistaa lavojen ja konttien nopean kuormauksen myös maasto-olosuhteissa.

Kauppaa edelsi kansainvälinen tarjouskilpailu, johon osallistuivat Sisu Auton mukaan alan merkittävimmät toimijat. Loppuvaiheessa tarjouskilpailussa olivat Sisun lisäksi mukana MAN ja Iveco.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.