Sisäpiiriläinen esittää järkyttäviä väitteitä kohudokumentti Tiger Kingin päähenkilöstä – kertoo ennennäkemättömistä tapahtumista: "Hän nautti nähdessään ihmisten ja eläinten tuskan"

Rick Kirkhamin mukaan Tiger King -dokumentin päähenkilö Joe Exotic on "suorastaan paha" ihminen.

Muutaman viime viikon aikana maailmalla on kohistu Netflixin uudesta Tiger King -dokumenttisarjasta. Erikoisia hahmoja sekä tapahtumasarjoja täynnä oleva seitsenosainen dokumenttisarja on noussut ennen näkemättömäksi ilmiöksi sosiaalisessa mediassa ja herättänyt runsaasti keskustelua. 

Sarjassa keskitytään yhdysvaltalaisten, eksoottisia kissaeläinpuistoja pitävien ihmisten välisiin valtasuhteisiin sekä erikoisiin henkilökuviin. Dokumenttisarjan pääosassa on viisikymppinen Joe "Exotic" Maldonado-Passage.

Dokumenttisarjassa esiintyy myös toimittaja-dokumentaristi Rick Kirkham, joka kertoo sarjassa kuvanneensa Maldonado-Passagesta aikoinaan omaa dokumenttisarjaansa. Tämä sarja ei kuitenkaan koskaan nähnyt päivänvaloa, sillä sen materiaalit tuhoutuivat mystisessä tulipalossa, jonka Kirkham epäilee olleen Maldonado-Passagen itsensä tekosia. 

Hiljattain antamassaan haastattelussa Kirkham teki uusia, järkyttäviä paljastuksia Maldonado-Passagesta liittyen asioihin, jotka eivät Kirkhamin mukaan Netflixin dokumenttisarjassa tulleet ilmi. 

– Todistin hänen ampuvan ja tappavan kaksi tiikeriä ilman minkäänlaista syytä, vain siksi, että hän oli ärsyyntynyt niihin, Kirkham kertoo. 

Dokumentaristin mukaan yksi tiikereistä yritti hyökätä Maldonado-Passagen kimppuun häkkinsä sisällä. Tuolloin mies oli huikannut Kirkhamia katsomaan sekä kuvaamaan sen, kun hän ampui eläimen häkkiinsä. Toinen kerta Kirkhamin mukaan oli taas kun Maldonado-Passage oli peloissaan ampunut erään toisen tiikereistään. 

Kirkhamin mukaan Maldonado-Passage suoritti järkyttäviä tekoja eläimille ollessaan pahalla tuulella. Miehen kertoman mukaan Maldonado-Passage saattoi esimerkiski heittää elävän kanan tiikerien häkkiin vain katsellakseen sen joutumista raadelluksi. 

– Sellainen tyyppi hän vain oli. Hän nautti nähdessään ihmisten ja eläinten tuskan. Hän nautti siitä. Hän ei joutunut vastuuseen siitä.

Kirkham kuvailee Maldonado-Passagen olevan hänen mielestään "suorastaan paha" ihminen eikä dokumentaristi voi uskoa sitä, että joku voisi dokumentin nähtyään tuntea sympatiaa Maldonado-Passagea kohtaan. Lisäksi Kirkhamin mukaan kanat sekä tiikerit eivät olleet kissaeläinpuiston johtajan ainoita uhreja. Kirkhamin kertoman mukaan kerran Maldonado-Passage lupasi eräälle naiselle pitävänsä huolta tämän hevosesta. Toisin kuitenkin kävi. 

– Ennen kuin hän (hevosen omistaja) pääsi pois puistosta, hän (Maldonado-Passage) sanoi: "Rick, laita kamerasi käyntiin. Tule nyt, tulet rakastamaan tätä". Hän käveli hevosen luokse, veti aseensa kotelostaan ja ampui hevosen kuoliaaksi traileriinsa. Sitten hän leikkeli sen moottorisahalla ja syötti sen tiikereille samana päivänä, Kirkham kertoo. 

Vaikka dokumentin materiaali antaa olettaa jokseenkin päinvastaista, Maldonado-Passage tosiasiassa pelkäsi Kirkhamin mukaan tiikereitään. Kun Maldonado-Passage kuvattiin esimerkiksi häkissä kahden tiikerinsä kanssa, toinen tiikeri oli sokea ja toinen rauhoitettu lääkkeillä. 

– On idioottimaista ajatella, että hän tuli tunnetuksi tiikerikuninkaana, kun hän oikeasti pelkää isoja kissaeläimiä. 

Kirkham on itse kertonut olevansa häpeissään siitä, että hän työskenteli aikoinaan Maldonado-Passagen kanssa. 

– Myin sieluni pirulle olemalla siinä eläintarhassa. Kohdallani minun on elettävä tekojeni kanssa. 

Maldonado-Passage istuu tällä hetkellä vankilassa Yhdysvalloissa suorittamassa 22 vuoden vankeustuomiotaan. Maldonado-Passage tuomittiin muun muassa eläinaktivisti Carole Baskinin salamurhan tilaamisesta sekä lukuisista villieläinrikoksista. 

Lue myös:

    Uusimmat