Sipuliviikolla sydäntalven herkkuja

Viikolla 4 (19.-25.1.04) vietetään Kotimaiset Kasvikset ry:n sipuliviikkoa. Sipulit ovat sydäntalven herkkuja, joiden avulla ruokiin saadaan lisämakua. Sipulin makuvaikuttaja, umami, korostaa muiden ruoka-aineiden makuja. Useimmat keitot, piiraat ja jauheliharuoat saavat sopivaa lisämakua sipulista. Raakana kirpeähköt sipulit puolestaan maustavat salaatteja, hernekeittoa tai vaikkapa mätejä ja blinejä. Hitaasti haudutettuina sipulit makeuttavat parhaimmat pataruoat.

Maukkaat lisäkesipulit

500 g pieniä keltaisia sipuleitavettäsuolaa (1 tl suolaa / 1 l vettä)

3 rkl voita tai margariinia3 rkl hunajaa(1 rkl soijaa, balsamiviinietikkaa)

Kuori sipulit.Keitä sipuleita vähäsuolaisessa vedessä 4-5 minuuttia. (Ihan pieniä sipuleita ei tarvitse keittää, vaan ne voi laittaa suoraan pannulle.) Kaada vesi pois ja anna sipuleiden pinnan haihtua kuivaksi.Sulata voi paistinpannulla ja lisää joukkoon hunaja. Kaada pannulle sipulit ja kypsennä sipulit miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen. Loppuvaiheessa voit maustaa sipulit esimerkiksi soijalla tai balsamiviinietikalla. Tarjoa sipuleita liharuokien lisäkkeenä.

Resepti: Kotimaiset kasvikset

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat