Siporex-seinien halkeamat

kysymys: Hei! Ostimme pari vuotta sitten uuden Siporex-talon. Nyt muutaman kuukauden aikana olemme huomanneet että ulkoseiniin on ilmestynyt aivan selviä halkeamia. Sisällä näitä hiushalkeman näköisiä viiruja on näkynyt jo pitkään, niissä lienee kyse vain siporexin kuivumisen aihuttamasta pintamateriaalin halkeamisesta, vai voiko olla kyse muusta? Lähinnä huolestuttavat ne ulkoseinien halkeamat, voiko siinä olla kyseessä sama asia, vai meinaako koko talo romahtaa. Rakentaja sanoi kauppoja tehdessä, että ulkoseiniin oli laitettu joku verkko tms., jonka pitäisi estää nämä halkemat. Onko syytä huoleen, onko kyseessä joku rakennusvirhe vai ihan normaali siporexin käyttäytyminen.

Talon ulkopinta on rapattu, sisäseinissä halkeamia näkyy vain maalatuilla pinnoilla, ei tapetoiduilla/kaakeloiduilla. Kiitos jo etukäteen vastauksesta!


Vastaus Siporexin ongelma on sen suuri kosteuden varauskyky. Uutena rakenteiden kosteuspitoisuudet ovat pitkään todella suuret ja vaikeuttavat pinnoitteiden asennusta. Kuivuessaan elementtien pintaosat jonkin verran voivat liikkua tai halkeilla.

Teknisessä mielessä halkeilu voi tietysti johtua koko rakennuksen tai sen pohjan liikkeistä eli rakenteisiin syntyy vääntöjännitettä, joka jossakin vaiheessa laukeaa. Teoriassa voivat kantavat rakenteet olla huonosti asennettuja, jolloin seiniin tulee edellä mainitun kaltainen kuormitus.

Jos halkeamat tuntuvat huolestuttavilta, kannatta asiasta keskustella talotoimittajan kanssa tai katsoa sivut www.siporex.fi jo oman mielenrauhan kannalta.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja