Mainos

Sipilältä ilmestyi jälleen prosessikaavio: Merkelille tuliaisiksi kaavakuva EU:n tulevaisuudesta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aikoo esitellä Saksan liittokansleri Angela Merkelille oman prosessikaavionsa EU:n tulevaisuudesta.

 – En aio mitään esitelmää tästä pitää, mutta puheenvuorossani kyllä tuon nämä seikat esille. Varmasti kun Merkel tykkää prosessikaavioista, käymme hänen kanssaan tämän läpi, Sipilä sanoi Brysselissä EU-kokouksen alla.

Sipilä on aiemmin esitellyt prosessikaavioissaan mm. hallitusohjelmaa ja pakolaisten reittejä. Vuodentakainen prosessikaavio laittomasta maahanmuutosta ja sen hallinnasta on kokonaisuudessaan nähtävissä alla. 

Sipila-vuokaavio-2016

Tavoitteena EU:n yhtenäisyys

– Yhtenäisyys on meille äärimmäisen tärkeä asia. Ääripäät (puhdas liittovaltiokehitys ja heikentyvä unioni) ovat epärealistisia, Sipilä esitteli Suomen näkemystä EU:n tulevaisuudesta.

Suomi suhtautuu myönteisesti siihen, että joissakin asioissa kehitys on eritahtista. Esimerkiksi puolustusyhteistyössä pysyvä rakenteellinen yhteistyö voi olla jotakin sellaista, mihin kaikki maat eivät lähde mukaan. Suomi on pitkin matkaa painottanut haluaan olla mukana puolustusyhteistyön tiivistämisessä. 

Kehitys on jo tätä ennen eriytynyt Schengenissä ja rahaliitossa. Pienempi esimerkki on Euroopan syyttäjänviraston perustamistyö, johon Suomi on ainakin alustavasti lähdössä mukaan. Tänään huippukokouksessa on tarkoitus päättää, että halukkaat voivat viedä EU-rahan väärinkäytöksiä tutkivaa virastoa eteenpäin. 

Eritahtisen kehityksen pohjana ovat Sipilän mukaan yhteiset arvot, sisämarkkinat ja vapaudet, joihin kaikkia maat ovat sitoutuneet. 

MTV - STT 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.