Mainos

Sinkkuseksi vastaan parisuhdeseksi - kumpi voittaa?

Onko yhden illan kiihko ja järisyttävät pilviin nousevat orgasmit parempia kuin sunnuntaiaamun hellä pusuttelu ja hidas rakastelu sen oman kullan kanssa? Vertailussa parisuhdeseksi vastaan sinkkuseksi. Kumpi voittaa?

Yksinkertaistettuna ja tiivistettynä yhteen virkkeeseen asian voisi tiivistää sinkkuseksin puolesta näin: Sinkkuseksin suurin plussa on uutuustekijä. Parisuhdeseksin suurin puute on jännityksen puute.

Sinkkuseksin puolesta puhujat löytävät kyllä muitakin hyviä puolia. Yksi viehätys on siinä, että sinkkuseksi on ihanan tuhmaa. Vaikka yhden yön jutut ovatkin nykyaikana huomattavasti hyväksytympiä kuin ennen, on omatunnossa aina joku, joka kolkuttaa, varoittelee ja toppuuttelee. Tämä tietenkin tekee koko jutusta huomattavasti kiihottavamman.

Hyvänä puolena sinkkuseksiin liittyy toki myös muitakin puolia kuin pelkkä seksuaalinen osa-alue. Pitkästä aikaa koettu hekuma nostaa myös itsetuntoasi.

– Elimistösi feromonitaso nousee, koska "imet" libidon liikkeelle sysääviä kemikaaleja kumppaniltasi yhdynnän aikana, kirjoittaa maailmankuulu seksikirjailija Tracy Cox.

Yhden illan kauhut

Sinkkuseksiin liittyy luonnollisesti huonojakin puolia. Sitoutumaton seksi on itsekästä. Kumpikin osapuoli on hakemassa vain omaa mielihyväänsä, tätä asiaa on turha kierrellä. Sinkkusekstaajalle saattaa tulla tunne, että täysin vieraan ihmisen kanssa maatessa, olo on tyhjä, kun ei tiedä toisesta käytännöllisesti katsoen yhtään mitään, eikä oikeastaan haluakaan tietää.

Teknisenä suorituksena sinkkuseksi ei välttämättä ole laisinkaan huippuluokkaa. Jokainen kerta on riskisijoitus, ja lopputulos on aina epävarmaa. Et tunne kumppaniasi ja hänen halujaan, eikä hän sinun. Yhden illan takia kaiken lisäksi on oikeastaan aika turhauttavaa alkaa valistamaan toista omista mieltymyksistään.

Sinkkuseksin kaikista huonoimpana puolena puolena ovat tietenkin sukupuolitaudit ja muut vitsaukset. Vaikka kondomi suojaakin, se ei suojaa esimerkiksi herpekseltä tai satiaisilta. Ja jos pelkäät, että sinulla on tyhjä ja käytetty olo jälkeenpäin, älä edes harkitse yhden illan juttuja.

Yhdessäolon onnesta

Parisuhdeseksi saa usein enemmän ääniä, kun äänestetään siitä, kumpi on parempaa. Vakituiselle kumppanille on helpompi kertoa mistä tykkää ja paljastaa fantasioitaan. Toisen kanssa harjoitellessa tulee mestariksi.

– Saatat kokea upeaa seksiä jonkun sellaisen kanssa, jota et rakasta, mutta upea seksi sellaisen kanssa, jota rakastat, antaa uuden merkityksen sanalle "orgastinen", pohtii Tracy Cox.

Mitä enemmän seksiä saa, sitä enemmän sitä haluaa. Parisuhteessa orgasmista ja hekumasta tulee säännöllistä ja yleistä – ainakin pitäisi tulla. Kun luottaa toiseen, on helpompi rentoutua ja vain nauttia ja tuottaa nautintoa.

Parisuhdeseksi on myös usein monipuolisempaa. Suhteessa seksiin voi liittyä monia eri mielialoja ja joskus toinen tuntuu paremmalta tavalta kuin toinen. Joskus pikainen aamuseksi piristää, toisinaan taas pitkä ja hellä koko iltapäivän viettäminen vuoteessa on ihanaa.

Parisuhdeseksi ei suinkaan ole pelkkää auvoa ja onnea. Kuten jo aikaisemmin on mainittu, siitä puuttuu sinkkuseksin uutuudenviehätys ja jännitys. Jotkut saattavat ajautua myös huonoon seksikierteeseen. Jos olet sinkku, ja seksi on huonoa, sen kuin vain nostat kytkintä ja lähdet kävelemään. Parisuhteessa se ei olekaan niin yksinkertaista. Kaiken lisäksi parisuhteessa pitää tehdä töitä suhteen eteen. Etenkin sitoutumiskammoiselle tämä voi olla hyvinkin epäkiihottavaa ja seksihalut karisevat kuin vanhat neulaset joulukuusesta. Parisuhdeseksin huonona puolena on myös se, että kun seksin saaminen on helppoa, se ei ole puoleksikaan niin houkuttelevaa.

Ja voittaja on…

Sekä miehet että naiset arvostavat pysyvää suhdetta. On ihanaa, kun seksin jälkeen voi vain jäädä makaamaan toisen kainaloon ja kuunnella tämän hengitystä. Mutta tämä ei tee parisuhdeseksistä kuitenkaan automaattista voittajaa. Toiset eivät pysty nukkumaan toisen ihmisen lähellä, parisuhteeseen panostettu aika ottaa päähän ja toisen ihmisen jatkuva läheisyys ahdistaa.

Päätös siitä, kumpi on parempaa, jää loppujen lopuksi jokaiselle itselleen. Osallistu keskusteluun ja kerro kumpi on sinusta parempaa ja miksi.

Teksti: MTV3/Helmi/Vilja Rydman

Kuvat: Shutterstock

Lähteenä ja innoittajana tekstissä on käytetty Tracy Coxin teosta Superseksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.