Mainos

Sinkkujen suuri siideritesti: Yllättäjä vei voiton!

Mikä kesän uutuussiidereistä maistuu parhaimmalta? Sinkkunaiset testasivat, mikä maku saa hymyn huulille ja menojalan vipattamaan.

Suomalaiset ovat maailman toiseksi suurimpia siiderin juojia, heti Irlannin jälkeen. Siiderin kulutus tosin kääntyi alkuvuonna lähes 17 prosentin laskuun edellisvuodesta, mutta siitä huolimatta panimot luottavat yhä juoman vetovoimaan. Kuluvaksi kesäksi markkinoille lanseerattiin tusinan verran uutuustuotteita.

MTV3.fin asiantunteva raati testasi kymmenen ruokakaupoissa myytävää uutuusmakua ja antoi niistä lahjomattoman tuomionsa. Kolmekymppisistä naisista koostuvassa raadissa oli sekä päärynä- että omenasiiderien sekä kuivien että makeiden siiderien ystäviä. Yksi raadin jäsenistä ei normaalisti juo siideriä lainkaan.

Siidereistä arvioitiin niiden tuoksu ja maku, ja ne pisteytettiin arvosanoilla yhdestä viiteen. Testin voittaja ja häviäjä erottuivat selvästi.

Voittaja – Fizz Cooler Tropical Peach & Pomelo – oli yllätys koko raadille, sillä tuoteselosteen ja tölkin ulkomuodon perusteella sen epäiltiin jäävän testin häntäpäähän.

– Se näytti pahalta. Luulin, että se olisi liian makea, enkä koskaan oma-aloitteisesti ostaisi sitä kaupasta, raadin jäsenet pohtivat.

Marjaiset siiderit yllättivät positiivisesti

Testin toiselle sijalle nousi vadelmanmakuinen Golden Cap Light -siideri. Myös siihen raati suhtautui ennakkoon epäilevästi, mutta makutesti osoitti epäilykset vääriksi.

– Musta hevonen. Luulin, että tämä olisi saanut vähiten pisteitä, eräs raadin jäsenistä arvioi.

Kolmannenkin sijan vei makusiideri: karhunvatukan ja yuzun makuinen Golden Cap Black. Siitä raati ei löytänyt edes viitteitä siiderin makumaailmaan vaan sen arveltiin maistuvan pikemminkin marjamehulta.

Jumbosijat saaneet Golden Cap Red ja Fizz Cooler Perry & Grape Light puolestaan saivat koemaistajat ihmettelemään, kuinka kyseiset maut ovat ylipäänsä edes päätyneet markkinoille.

– Miten tällainen on läpäissyt makutestin? oli monen reaktio häntäpään juomiin.

Teksti ja kuvat: Heli Vartiainen/MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.