Sinkkuäidille sulhanen -ohjelmasta tunnettu Hanna laihdutti 15 kiloa ja löysi uuden miehen: "Minua irvailtiin painosta"

Tosi-tv-ohjelmasta tuttu Hanna Antti-Poika kertoo valtavasta elämäntapamuutoksestaan MTV Uutisille.

TV5-kanavan Sinkkuäidille sulhanen -ohjelmasta tuttu Hanna Antti-Poika lähti ohjelmaan mukaan etsimään rakkautta. Pääkaupunkiseudulla asuva Hanna oli aluksi vastahakoinen saadessaan kutsun ohjelmaan Instagramin kautta, mutta uskaltautui mukaan läheisten kannustuksen avulla.

Ohjelmasta löytyi ihania tuttavuuksia ja lopulta hän valitsi itselleen mukana olleen Timon, mutta pari ei jatkanut toisiinsa tutustumista kuvausten jälkeen.  

– Timon valitsin, mutta onhan se ihan eri ohjelman puitteissa tutustua. Hän asui Turussa. Jäi hyviä ystäviä, mutta ei jäänyt sulhasta. Hyviä muistoja, eikä kaduta yhtään. Oli ainutlaatuinen kokemus, Hanna kuvailee.

Itseään positiiviseksi ja sinnikkääksi kutsuva Hanna kertoo saaneensa ohjelman myötä miehiltä paljon yhteydenottoja.

 – Kyllä siellä on tullut yksityisviestejä. Miehet kysyvät tosi kohteliaasti. Kivoja yhteydenottoja.

Myös uusi tuttavuus on löytynyt kuvausten jälkeen.

– On tässä tapailtu yhden miehen kanssa jo jonkin aikaan.

Suuri elämänmuutos

Hannan elämä alkoi muuttua vuonna 2011. Hän oli tehnyt pitkään toimistotöitä Helsingin pörssissä ja haaveillut oman intohimonsa toteuttamisesta. Hanna auttoi ystäväänsä laihtumaan, jonka seurauksena hän keksi itselleen uuden ammatin.

– Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Avioero tuli seuraavana kesänä alanvaihdoin jälkeen. Sitten äiti sairastui keuhkosyöpään ja menehtyi.

– Olin yhtäkkiä tosi yksin. Ei ollut miestä eikä äitiä. Alanvaihdon tuoma fyysisen rasituksen lisääntyminen valmennustyön ja tuntien vetämisen myötä sekä henkinen kuorma olivat niin suuria, että sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Hannan paino alkoi nousta rajusti, eikä hän enää tunnistanut kehoaan samaksi kuin ennen.

– Paino alkoi nousemaan yhtäkkiä. Minulle tuli melkein 15 kg ja olen 160 cm pitkä, niin se oli paljon. Yritin liikkua enemmän ja tehdä rankempia treenejä. Samalla söin vähemmän. Inhimillinen reaktio monella on tehdä näin kun painoa tulee, vaikka tiesin itsekin sen että on syötävä riittävästi ja on muistettava myös palautua. 

"Satutti, että käytiin mollamaan"

Personal trainerin työhön vaihtanut ja Sports Lady -nimistä blogia kirjoittava Hanna sai ikävää palautetta painostaan.

– Minua irvailtiin painosta, että personal trainer ja on mahaa ja on tuonnäköinen. En hävennyt itseäni, mutta mollaaminen satutti. Sisuunnuin ja päätin, että kilot lähtevät pudotin 6 kg 2,5 kuukaudessa. Sitten pari kiloa vuodessa. Tosi hitaasti. Avain onnistumiseen oli tehdä vähemmän. Mottoni onkin: vähemmän on enemmän.

– Nyt olen samoissa mitoissa, kuin ennen lapsen syntymää. Keho on virkeä, elastinen ja vahva ja on hyvä olla kehossa. Omien kokemusteni kautta olen vahvempi myös valmentajana ja olen auttanut monia asiakkaita, jotka kärsivät kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Ymmärrys henkisen ja fyysisen kuorman vaikutuksesta kehoon yrittäjyyden myötä, ovat myös tehneet minusta osaavamman valmentajan. 

Myös uusi mies tuo tasapainoa elämään. 

– Hän on aivan ihana. Rauhassa hyvä tulee. Ei ole kiire mihinkään. Aika näyttä mitä tästä tulee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja