Sinikka Sokan kassi:

- lampaan jauhelihaa - 1 prk sardiineja - kastanjoita - manteleita - 5 maa-artisokkaa - rucolaa - tummaa suklaata

Aki Wahlmanin ja Sinikka Sokan menu:

Lammaswallenberg

200 g lampaanjauhelihaa kananmuna 2 dl kuohukermaa suolaa 3 viipaletta vuokaleipää

Laita jauheliha cutteriin, lisää suola ja kerma ohuena nauhana koneen kokoajan käydessä. Laita pintaan leivitykseen raastettua leipää ja paista kirkkaassa voissa.

Artisokkakeitto

100 g artisokkaa 100 g perunaa sipuli 2 dl kuohukermaa 2 dl kasvislientä

Freesaa öljyssä kasviskuutiot, lisää liemet ja keitä 10 min. Paseeraa ja tarkista suola.

Sardiinilaatikko

200 g perunaa ohuina viipaleina sipuli 1 tlk sardiinia öljyssä kananmuna 1 dl maitoa 1 rkl korppujauhoa 50 g siansiivua

Leikkaa peruna viipaleiksi ja freesaa sipulisilppu. Lado kerroksittain ja kaada päälle munamaito, korppujauho ja siansiivut. Kypsennä uunissa 180 C:ssa 15 min.

Manteli-rucolasalaatti

100 g rucolaa 50 g mantelia 30 g kastanjaa suolaa pippuria

Paahda mantelit ja kastanjat, sekoita salaatin kanssa. Laita joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Suklaamousse

kananmuna 1 dl sokeria 100 g suklaata 1 dl kuohukermaa

Vaahdota sokeri ja kananmuna vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja kevyesti vaahdotettu kerma. Sekoita kevyesti.

Lue myös:

    Uusimmat