Simon Pegg avautui alkoholismista – onnistui peittämään sairauden ystäviltäänkin: "Olen näyttelijä, joten näyttelin koko ajan"

Brittiläisnäyttelijä Simon Pegg on paljastanut kärsineensä alkoholismista uransa nousujohteen aikana.

Shaun of the Dead -elokuvalla läpimurron tehnyt Simon Pegg oli 2000-luvun alussa matkalla tähteyteen. Kaikki meinasi kuitenkin kaatua, kun Pegg suistui hiljalleen alkoholismiin tehdessään Mission: Impossible III -elokuvaa.

Peggin mukaan hän oli kärsinyt masennuksesta 18-vuotiaasta asti. Hänellä oli tapana hoitaa masennusta juomalla. Aina surkean olon tullen otettu ryyppy paransi oloa. Kaikki suistui kuitenkin raiteilta Los Angelesissa vuonna 2005, Mission: Impossible -saagan kolmatta elokuvaa tehdessä.

– Nyt kun katson sitä elokuvaa, näen selvästi, millaisessa tilassa olin silloin. Olin hukassa, onneton ja alkoholisti, Pegg sanoi Guardian-lehden haastattelussa.

Suurimmalle osalle Peggin alkoholismi tulee todennäköisesti yllätyksenä. Suosikkinäyttelijä on aina esiintynyt iloisena ja hauskalla asenteella niin valkokankaalla, kuin haastatteluissa. Hän kätki alkoholisminsa lähes kaikilta, edes hänen hyvä ystävänsä ja useita samoja elokuvia tehnyt Nick Frost ei tiennyt Peggin sairaudesta.

– Olen näyttelijä, joten näyttelin koko ajan, Pegg sanoi.

Peggin mielestä ihmisillä on vääränlainen kuva addiktiosta kärsivistä ihmisistä. Hänen mukaansa addiktio johti hyvin täsmälliseen tapaan juoda.

– Riippuvuudesta kärsivät ovat todella organisoituja. He voivat karata nopealle viskipaukulle, etkä edes tajua, että he ovat kadonneet. Mutta ajan kanssa merkit kasvavat liian selviksi, Pegg maalaili lehdelle.

Käännekohta näyttelijän alkoholismille tuli vuosi Peggin tyttären synnyttyä. Pegg oli promoamassa uutta Paul-elokuvaansa San Diegossa ja päätyi ottamaan reissulla omaa lomaa neljän päivän verran. Kotilennon jälkeen Peggin oli pakko pysähtyä parille lasilliselle ennen kotiinpaluuta, mikä oli viimeinen niitti hänen vaimolleen.

Ympyrä ikään kuin sulkeutui Peggin hankkiutuessa vieroitukseen samaan aikaan, kun kuvaukset Mission: Impossible - Ghost Protocol -elokuvalle alkoivat. Kaikista tarkkasilmäisimmät voivat nähdä Peggin terveyden parantuvan elokuvan edetessä.

Vieroituksessa hän joutui taistelemaan addiktionsa lisäksi median koneistoja vastaan. Toimittajat tekivät parhaansa saadakseen urkittua tietoa Peggistä vieroituksessa. Näyttelijällä otti aikansa, ennen kuin hän halusi kertoa tarinansa, eikä hän tahtonut sen leviävän ilman hänen lupaansa.

– En häpeä tapahtunutta ollenkaan. Jos joku kykenee samaistumaan tarinaani, ehkä se ajaa heitäkin kuntoutumaan. Mutta en ole siitä ylpeä – mielestäni siinä ei ollut mitään siistiä, Pegg puntaroi.

Kesällä Pegg nähdään jälleen Mission: Impossible -elokuvassa, kun Fallout-lisänimeä kantava saagan kuudes osa saapuu teattereihin elokuussa.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat