Silminnäkijän kauhu Espanjan turmassa: Luulin, että juna tuli minua kohti

Espanjan junaturman tapahtumapaikalla asuvat paikalliset kertovat kuulleensa kovan pamauksen hieman ennen iltayhdeksää paikallista aikaa.

– Näin minua kohti ohjuksen lailla tulevan savupilven ja kovan äänen. Luulin, että juna tulisi minua päin ja lähdin juoksemaan, lähellä asuva nainen kertoi El Pais -lehdelle.

Madridista tullut juna suistui illalla raiteilta lähellä Santiago de Compostelan kaupunkia Pohjois-Espanjassa. Ainakin 77 ihmistä sai surmansa ja yli 100 loukkaantui.

Onnettomuus sattui jyrkässä kaarteessa juuri ennen Santiagon juna-asemaa.

– Kuuntelin musiikkia kuulokkeillani, enkä kuullut mitään ennen kuin juna suistui raiteilta. Ihmisiä lenteli joka puolelle ja moni heistä vuosi verta. Tämä on kamalaa, kuvailee junassa ollut matkustaja El Pais -lehdelle.

Junaradan lähellä asuneet paikalliset kuulivat ja näkivät onnettomuuden.

– Olin kotona ja kuulin äänen, joka kuulosti kuin ukkosen jyrähdykseltä. Se oli hyvin äänekäs ja joka puolella oli savua, kertoo 62-vuotias Maria Teresa Ramos, joka asuu vain metrien päässä onnettomuuspaikalta.

– Tämä on katastrofi. Ihmiset itkevät. Kukaan ei ole koskaan nähnyt tämänkaltaista, Ramos lisäsi uutistoimisto AFP:lle.

Myös Francisco Otero kuuli valtavan pamahduksen. Hän oli vanhempiensa luona kylässä ja talo sijaitsee juuri junaradan vierellä.

– Ensimmäiseksi näin naisen ruumiin. En ole koskaan ennen nähnyt ruumista. Ennen kaikkea huomioni kiinnittyi sitten siihen hiljaisuuteen, joka vallitsi onnettomuuspaikalla. Lisäksi oli savua ja tulipaloja, hän kuvailee uutistoimisto AFP:lle.

Junassa oli noin 220 matkustajaa sekä lisäksi henkilökuntaa. Turman syy ei ole vielä selvillä, mutta junan epäillään ajaneen ylinopeutta.

– Naapurit yrittivät vetää ihmisiä pois junavaunuista, joissa he olivat jumissa. Naapurini joutuivat käyttämään kirveitä ja moukareita, jotta pääsisivät junaan. Lopulta käsisahan avulla saimme junaan aukon, jotta saimme ihmisiä ulos. Se oli epätodellista,Otero sanoo.

Juna oli lähtenyt Madridista ja suuntasi Ferrolin kaupunkiin. Kaupungissa valmistauduttiin juhlimaan El Camino de Santiagon pyhiinvaellusta. Pyyhinvaellus on ollut olemassa keskiajoilta lähtien.

Brasilian vierailulla oleva Paavi Franciscus välitti jo vatikaanin lehdistömiehen kautta suruvalittelunsa ja rukouksensa omaisten perheille.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja