Silminnäkijä kertoo lossionnettomuuden dramaattisista hetkistä MTV:lle: Auto putosi keula edellä veteen, lossari hyppäsi perään epäröimättä – ei saanut ovea auki, mieskuljettaja hukkui hyiseen veteen

Silminnäkijä kertoo lossionnettomuuden dramaattisista hetkistä MTV:lle 0:22

Enonkoskella tapahtui tänään poikkeuksellinen onnettomuus, kun rantautumassa olleen lossin kyydissä ollut henkilöauto kiihdytti voimakkaasti päin lossin etuluukkua ja tippui veteen. Paikalle sattunut silminnäkijä kertoo dramaattisista hetkistä MTV Uutisille.

Silminnäkijä oli juuri saapunut laiturialueelle, johon lossi oli saapumassa. Kello lähenteli iltapäiväkahta. Yhtäkkiä hän kuitenkin näki, kun lossista nousi savua ja hetken kuluttua neliveto Audi -mallinen henkilöauto syöksyi lossin etulevyn ylitse ja tippui keula edellä veteen.

– Auto putosi suoraan järveen keula edellä. Hirveän vaikea arvioida, mikä tilanne siellä oli, mutta epäilen sairaskohtausta, ei siinä ole muuta voinut tapahtua.

Lossilta noussut savu johtui lossin lattiaa vasten raapineista renkaista, ennen kuin auto kuljettajan kera syöksyi veteen.

Rohkea pelastusyritys

Rannalla olleet ihmiset hätkähtivät tilannetta. Silminnäkijä sekä vuoronsa alkua odottanut lossari ryhtyivät oitis toimeen.

– Kattelin, mitä tässä voisi tehdä ja huusin lossimiehelle, että soita hätänumeroon. Itse iäkkäämpänä ukkona en uskaltanut lähteä sukeltamaan veteen ja silloin vuoroon tulossa ollut lossari tuli ja hyppäsi veteen.

Vesi oli hyytävän kylmää ja lopulta silminnäkijä joutui heittämään lossarille pelastusrenkaan.

– Hän alkoi kangistumaan ja hyytyä, eikä saanut ovea avattua, mies huokaa.

Hetken kuluttua paikalle saapuneet pintapelastajat eivät myöskään päässeet autossa olleen miehen luokse, vaan paikalle täytyi odottaa kunnon sukeltajia, silminnäkijä kertoo.

Lopulta sukeltajat sukelsivat puoli kolmen aikaan elottoman mieshenkilön autosta.

"Lossari on kunnossa"

Lossia operoivan FinFerriesin työturvallisuus- ja liikennejohtaja Matti Markkanen vahvistaa pelastusyrityksen MTV Uutisille.

– Vastarannalla työvuoronsa alkua odottanut lossikuski on yrittänyt pelastaa ihmisen autosta, Markkanen kertoo.

Rohkeaa pelastusyritystä yrittänyt lossari lähti tapahtuneen jälkeen kotiinsa lämmittelemään.

– Hän on tällä hetkellä lämmittelemässä ja kunnossa, Markkanen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat