Silmäongelmat vain pahenivat lääkevoiteella – nainen olikin saanut vahingossa lääkkeeksi erektiovoiteen

10:18
Videolla asiaa likinäköisyydestä.

Silmävaivoista kärsinyt potilas sai reseptin VitA-POS-nimiseen, silmään tarkoitettuun lääkevoiteeseen. Valitettavasti reseptin epäselvyys johti siihen, että nimi sekoitettiin Vitaros-nimisen erektiovoiteen nimeen.

Glasgow'ssa asuva potilas sai silmäongelmiinsa erikoista apua sen jälkeen, kun hän sai vahingossa hoidoksi erektiovoidetta. Naisen tapauksesta julkaistiin raportti BMJ Case Reports -julkaisussa.

Lääkkeiden nimet olivat hyvin samanlaiset

Nainen oli mennyt paikalliseen sairaalaan silmävaivojen vuoksi. Hän sai reseptin VitA-POS-nimiseen, silmään tarkoitettuun lääkevoiteeseen.

Valitettavasti sen nimi muistutti kovasti Vitaros-nimisen erektiovoiteen nimeä, jonka nainen lopulta sai. Erikoista kyllä, kukaan ei huomannut sattunutta virhettä ajoissa.

Väärä voide tuotti vamman

Muut lääkkeet auttoivat silmävaivoihin hyvin, mutta kipu naisen silmässä jatkui sinnikkäästi. Silmä turposi ja näkökin sumentui.

Lopulta ilmeni, että erektiovoide oli aiheuttanut kemiallisen vamman silmään. Tätä vammaa piti hoitaa erikseen.

Naisen tapausraporttia kirjoittanut Magdalena Edington toivoo suurempaa huolellisuutta reseptien kirjoittamiseen. Raportti suosittaa, että käsin kirjoitetuissa resepteissä käytettäisiin aina tikkukirjaimia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja