Silmäluomileikkaukset lukijoiden suosiossa – ”Sain itsetuntoni takaisin”

Studio55.fi pyysi lukijoiltaan kokemuksia kauneusleikkauksista. Ylivoimaisesti suurin osa plastiikkakirurgisissa operaatioissa käyneistä oli muokannut nimenomaan silmäluomiaan.

Roikkuvat silmäluomet on operoitu, eikä kukaan ystävistä huomannut mitään. Eli taisi mennä hukkaan rahat sekä säryt, ja kesällä suojaaminen vielä auringolta.

Menin silmäluomileikkaukseen 63-vuotiaana. Roikkuvat luomet häiritsivät itseäni ja olin säästänyt tupakkalakkorahoja ja leikkaus oli sopiva tuhlauskohde. Kokemuksena ihan jees ja toivuin siitä noin kolmessa viikossa. Totta kai kaikki huomasivat, kun olin siitä monta viikkoa hehkuttanut. Ei mitään isoja elämänmuutoksia. Luomiväri helpompi laittaa.

Minulle on tehty yläluomileikkaus. Se tehtiin ihan julkisella puolella, koska yläluomet riippuivat silmien päällä ja häiritsivät näkemistä. Toipuminen sujui hyvin. Silmänurkkien kohdalle iho jäi hieman tiukaksi, ja sinne muodostuu helposti ”taskupoimu”. Minun on rasvattava niitä säännöllisesti. Korjausleikkausta ei kuulemma kannata tehdä, koska saattaisi mennä vielä tiukemmaksi. Joten näillä mennään. Lopputulos on kuitenkin hyvä eikä tarvitse enää vetää otsaa ylöspäin kurttuun, että näkisi kunnolla. Tunnen olevani ulkonäöltäni nuoremman näköinen ja nostaahan jo sekin itsetuntoa.

Olen korjauttanut silmäluomia, enemmänkin toiminnallinen korjaus, mutta muuttuihan siinä ulkonäkökin samalla. Alle kuusikymppisenä tehtiin. Hiukan oli turvotusta ja mustelmaa, mutta ei särkenyt erityisesti ja toipuminen oli nopea. Muutos ei ollut niin dramaattinen kuin itse uskoin, tokihan sen tutut huomasi mutta ei se niin radikaali ollut. Tyytyväinen olen että kävin, olisi voinut mennä jo aiemmin.

Silmäluomileikkaus 53-vuotiaana. Roikkuvat yläluomet haittasivat jo näkökenttää. Puudutus oli kivulias. Toipuminen oli nopeaa ja kivutonta.

Leikattiin yläluomet melkein 3 vuotta sitten. Toinen silmäkulmani roikkui, koska olin nuorena saanut iskun siihen festareilla. Rustottui ja oli kauan arka. Mutta luometkin jonkin verran. Itse leikkaus vähän nipisti ja puudutusta lisättiin. Silmät oli viikon mustelmilla. Parina ekana päivänä taisin ottaa särkylääkettä ja antibioottitippoja silmiin, jotka alkoi rähmimään siitä ja lopetin sen. Tikkien poisto nipisti. Arvet jäi, mutta olen tyytyväinen pirteimpiin silmiin. Tosin oikea silmäkulma roikkuu vieläkin. Ehkä joskus kysyn, mitä sille voi tehdä?

Pieni mutka matkassa

"Minulta leikattiin jo vuosia sitten roikkuvat silmäluomet. Tulos oli todella hyvä ja onnistunut, vaikka muutama päivä leikkauksen jälkeen autoillessani toinen luomi irtosi ja jouduin pikavauhtia uuteen ompeluun. Luomet eivät enää painaneet ja ulkonäkökin kirkastui!"

Olen käynyt läpi silmäluomileikkauksen ihan vain kosmeettisista syistä. Onnistui ihan hyvin, enkä kertonut ”tutuille” ollenkaan. Joku kommentoi, että oletpa virkeän oloinen. Salaisuutta en ole paljastanut. Ainoa huono puoli oli hinta, tosi suolainen. Mutta ei kaduta, suosittelen.

Minulle on tehty silmäluomileikkaus yläluomiin 59-vuotiaana. Yläluomet roikkuivat silmän päälle. Leikkaus sujui hyvin ja toipuminen kesti noin viikon. Olen tyytyväinen lopputulokseen, nyt luomet ovat normaalit eikä roiku. Tuttavat ja ystävät eivät varmaan ole huomanneet mitään, koska eivät ole ottaneet asiaa puheeksi. Elämääni leikkaus ei ole vaikuttanut mitään, olen vaan virkeämmän näköinen.

47-vuotiaana silmäluomien kohotus. Näkökenttä parani kummasti ja oma mielialakin samalla. Vau!

Minulle on tehty yläluomien korjausleikkaus noin kaksi vuotta sitten, 63-vuotiaana. Toimenpide nuorensi katsettani merkittävästi. Olen pirteämmän näköinen ja on mukavampi meikata ja on nuorekkaampi olo. Oikea silmäluomi parani nopeammin. Vasemman silmän ympärillä oli suuremmat mustelmat pidempään. Sairaalaan meno kyllä jännitti vähän, mutta kokenut lääkäri ja hoitaja ottivat tilanteen hyvin hallintaan, eikä minun sitten tarvinnut pelätä lainkaan. Jos minulta kysytään, että menisinkö uudelleen tai suosittelisinko vastaavaa leikkausta muille naisille, niin suosittelisin.

”Minkähän näköinen nyt olisinkaan ilman sitä”

"Minulle tehtiin yläluomileikkaus v. 1991 ollessani 44-vuotias. Olin nuoresta tytöstä asti kärsinyt raskaista luomista, jotka vaikuttivat ikävästi ulkonäkööni ja itsetuntooni. Minun piti koko ajan nostaa luomiani, mistä oli seurauksena päänsärkyä. Minulta kysyttiin usein, että miksi näytät niin vihaiselta. Vaikka sitten kun leikkaus jo rahallisesti olisi ollut mahdollista ajattelin, että hoito on etupäässä vain todella sairaille tai onnettomuuden uhreille tarkoitettua.

Hoito meni hyvin, toisen luomen takia piti käydä näyttämässä lääkärille, kun arpi alkoi vähän tulehtua, mutta muuten meni ihan hyvin. Mustelmat ja turvotus veivät n. 3 viikkoa. Arpia ei ole kukaan huomannut, koska ne paranivat niin hyvin.

Aivan läheisilleni kerroin, eivätkä he ole arvostelleet mitenkään. Kun katson vanhoja valokuvia ajalta ennen leikkausta, ajattelen, minkähän näköinen nyt olisinkaan ilman sitä leikkausta. Niin pahasti luomeni roikkuivat jo silloin. Olen todella tyytyväinen että leikkautin luomeni. Sain itsetuntoni takaisin."

Leikkautin raskaat silmäluomeni 27 vuotiaana, ilmeeni piristyi heti ja lopputulos on luonnollinen, enkä todellakaan kadu! Seuraavaksi leikkautan nenäni.

Yläluomileikkaus 64-vuotiaana. Toimenpide oli nopea ja ainoastaan kipua aiheutti 4 puudutuspiikkiä. Olen ollut tyytyväinen. Muutkin ovat huomanneet, että silmät ovat auenneet. Minulla yläluomet roikkui ripsien päällä.

Minulla oli roikkuvat silmäluomet kuten Esko Aholla, ne on leikattu kolmeen kertaan ja vielä olisi asiaa oikean silmäluomen korjauksesta.

Silmäluomileikkauksessa olen ollut, olin tyytyväinen lopputulokseen. Jotkut ihan lähimmät ihmiset huomasivat, muttei esim. työkaverit. Toimenpide oli nopea ja sujui hyvin ja tehtiin 49-vuotiaana. Itsetuntoon asialla ei ollut vaikutusta.

Olen ollut silmien yläluomi-leikkauksessa 61-vuotiaana, koska luomet roikkuivat jo rumasti. Kävin ensin kirurgin luona näytillä/juttusilla, jolloin sovimme leikkausajan. Toimenpide tehtiin päiväkirurgiana paikallispuudutuksella, eikä tuntunut lainkaan pahalta. Aamulla sairaalaan tultuani jännitti ja verenpaine oli tosi korkealla, jolloin sain pienen pillerin, ilmeisesti rauhoittavaa. Tikit otettiin pois viikon kuluttua. Sairaslomalla olin 2 vk. Sinä aikana ei paljon tehnyt mieli näyttäytyä. Leikkauskohdat haalistuivat melko nopeasti ja nyt 5–6 vuoden jälkeen niitä tuskin huomaa.

Viro houkuttaa suomalaispotilaita

MTV Uutiset kertoi elokuussa 2014, että Viron terveydenhoidossa houkuttavat halvemmat hinnat ja lyhyemmät jonot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja