Silkkaa luksusta täynnä oleva käsintehty katumaasturi hurmaa kenet tahansa – pinnan alla piilee armoton suorittaja, joka ei jätä kysymysmerkkejä

Geneven autonäyttelyn peruuntuminen oli pettymys myös Bentleylle 12:34
Katso myös video: Geneven autonäyttelyn peruuntuminen oli pettymys myös Bentleylle

Brittiläinen autonvalmistaja, loistomerkki Bentley, viimeistelee autonsa jokaista yksityiskohtaa myöten. Jokaisen Bentaygan valmistamiseen käytetään neljä täyttä työpäivää.

Tässäpä katumaasturi, jolla kuralätäkön ylittäminen voisi tuntua majesteettirikokselta.

Pikemminkin väyläksi valitsisi lämpimän keltaisesta tiilimateriaalista sommitellun kikkaradan, ihan kotikartanon kupeesta. Ja sitten auto äkkiä lämmitettyyn talliin, etteivät luonnonvoimat yllätä.

Ihan tavallisesta maasturinmurikasta ei nyt ole puhe, pikemminkin luksusluokan ylellisyystavarasta. Halutessaan sitä voi toki katumaasturiksikin kutsua.

Kyseessä on nimittäin ehkä maailman kallein SUV-luokan ajoneuvo, Bentleyn Bentayga. Se valmistetaan käsityönä alusta loppuun, ja jokaiseen yksilöön uppoaa neljä työpäivää.

Ihan huonoille teille tätä kalleutta ei viitsisi johdattaa, hinta kun pyörii jossakin 150 000 euron 160 000 tuntumassa.

Brittiläisen luksusmerkin päivitetyn Bentayga 2021-version lämpimäisiä tarjoiltiin kesäkuun vaihteessa.

”Nopein, ylellisin...”

Bentleyn mukaan Bentayga tulee edelleen säilymään ”nopeimpana, ylellisimpänä ja monikäyttöisimpänä SUV-luokan autona maailmassa”. Vilkaisu suoritusarvoihin vahvistaa, että korean pinnan alla piilee armoton suorittaja.

Auton voimanlähteenä on perinteinen 4-litrainen, kaksoisturboahdettu V8-moottori, joka kehittää kaikkiaan 568 hevosvoimaa. Nollasta sataan Bentaygan kiihtyy vaivaisessa 4,4 sekunnissa, auton huippunopeus on 288 kilometriä tunnissa, uutiskanava CNBC kertoo.

Bentley tarjoaa kruununjalokivestään myös ladattavan hybridi-version.

Käsintehdyn luksusauton sisätilat ovat kokeneet huomattavia muutoksia. Keskikonsoli muistuttaa arvoesineillä lastattua hopeatarjotinta, edistyneet tietoviihdepalvelut voi naputella päälle Bentleyn tunnussiiven alle sijoitetulta kosketusnäytöltä.

Kuljettajaa tukee lisäksi ohjauspyörän taakse sijoitellut, ajantasaista liikennetietoa jakavat digitaaliset palvelut. Takapenkkiläisille on tarjolla entistä enemmän jalkatilaa ja oma näyttöpääte.

Auton oma ilmanpuhdistin puolestaan pitää huolen sisäilman laadusta.

Uusi Bentagya avainpeluri

Pävitetystä Bentaygasta kaavaillaan avainpeluria strategiassa, jolla 100 vuotta täyttävä brändi asemoidaan tulevan vuosisadan haasteisiin. Luksusmerkki välttää turhaa vaatimattomuutta kuvatessaan valttikorttiaan.

– Uusi Bentayga kurottaa kohti uusia korkeuksia katumaastureiden luksusluokassa, ja repii lisää etumatkaa kaikkiin kilpailijoihin, yhtiön toimitusjohtaja Adrian Hallmark hehkuttaa.

Maastoautoilun luksusairueesta kaavaillaan myös Volkswagen konserniin kuuluvan yhtiön talouden tukirankaa. Edellistä versiota on vuonna 2016 tapahtuneen ensiesittelynsä jälkeen myyty kaikkiaan 20 000 kappaletta.

Viime vuonna malli vastasi 4 950 yksilön myynnillä 45 prosentin siivua luksusmerkin kokonaisvolyymistä .

Lue myös:

    Uusimmat