Siivooja pelasti henkilön metron raiteilta, presidentti palkitsi hengenpelastusmitalilla: "Pelotti, sillä en tiennyt milloin metro on tulossa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt metrosiivooja Srisuda Kiviselle hengenpelastusmitalin. Kivinen pelasti metroraiteille päätyneen henkilön Helsingin Yliopiston metroasemalla noin vuosi sitten.

– Riensin laiturin reunalle, päässäni vain ajatus, että hänet täytyy pelastaa. Samalla kun soitin valvomoon, hyppäsin raiteille ja tartuin henkilöä kainaloista. Sain apua muutamalta metroa odottavalta matkustajalta ja saimme viime tingassa henkilön nostettua pois raiteilta, Kivinen kertoo työnantajansa SOL:n tiedotteessa.

Kivinen kertoo pelänneensä, sillä hän ei tiennyt, milloin seuraava metro oli tulossa.

– Onneksi sain apua, ja metron kuljettaja ehti vetää hätäjarrusta ennen saapumista asemalle. Olen kiitollinen tunnustuksesta ja tyytyväinen, että tilanne ratkesi hyvin ja pystyin auttamaan, Kivinen jatkaa.

Tasavallan presidentti voi myöntää hengenpelastusmitalin tunnustukseksi erittäin rohkeasta tai erittäin neuvokkaasta taikka oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta.

Katso myös: Taruanna Haarlo sai hengenpelastusmitalin: Pelasti 7- ja 8-vuotiaat heikoistä jäistä menemällä itsekin hyiseen veteen

7:10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja