Siitä saatte, Uefa! Sateenkaariprotesti tulee kiellosta huolimatta

Kaikkiaan 38 saksaisella jalkapallostadionilla sonnustaudutaan sateenkaaren väreihin. Se toimii protestina Uefan päätökselle kieltää kannanotto Saksan ja Unkarin EM-ottelussa. 

Münchenissä oli tarkoitus kritisoida Unkarin parlamentin lakia, joka rajoittaa homoseksuaalisen tiedon levittämistä nuorille. Stadion piti koristella sateenkaaren väreihin. 

Uefa kuitenkin kielsi kannanoton ja Saksan jalkapalloliitolle asetettiin uhkasakko. 

Uefan päätös on herättänyt voimakkaita reaktioita ympäri maailmaa. Uefa perusteli ratkaisua sillä, ettei se halua ottaa poliittisesti kantaa. 

– Sateenkaaren väreillä juhlitaan moniarvoisuutta, sillä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi. 

Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson puolestaan ihmetteli, että vielä vuonna 2021 pitää keskustella tällaisista asioista. 

Vaikka Münchenin toimet kiellettiin, Saksassa aiotaan koristella 38 stadionia. Mukana ovat esimerkiksi Frankfurt, Köln ja Berlin. Kaikki Bundesliigan joukkueet ovat rintamassa, ja mukana on myös alempien sarjojen seuroja. 

Bild-lehden mukaan Münchenin kaupungintalo aiotaan koristella sateenkaaren väreillä. Peliin on tarkoitus tuoda 10 000 teemalla varustettua lippua. 

Saksan ja Unkarin ottelu alkaa kello 20.00. 

Korjattu kello 13.41, Hjulmand Tanskan eikä Saksan päävalmentaja. 


Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja