Sateenkaaren värit liikaa Uefan johdolle – pormestarin ehdotus sai tyrmäyksen

1:55
Asiantuntija Juha Reini kävi läpi Huuhkajien taivalta EM-kisoissa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kielsi Münchenin kaupunkia valaisemasta EM-jalkapallon peliareenaa sateenkaaren värein. Saksa pelaa keskiviikkona EM-kisojen viimeisen alkulohko-ottelunsa Unkaria vastaan Bayern Münchenin kotistadionilla, jonka ulkokuori on usein värikkäästi valaistu.

München olisi halunnut sateenkaaren väreillä tukea moniarvoisuutta ja LGBT-yhteisöä. Värimaailma olisi ollut myös vastalause Unkarin parlamentin hiljattain hyväksymälle laille, joka muun muassa kieltää homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille ja nuorille.

Uefa vetosi linjauksessaan, että Euroopan jalkapalloliitto ei ole poliittinen järjestö.

–  Meidän on kieltäydyttävä valaistuksesta, jolla halutaan kritisoida Unkarin parlamentin päätöstä, Uefa kommentoi tiedotteessaan.

Muutama päivä sitten Uefa tutki Saksan maajoukkuekapteenin ja -maalivahdin Manuel Neuerin käsivarressaan pitämää kapteeninnauhaa ja totesi sen EM-kisoihin sopivaksi. Neuerin kahdessa EM-kisapelissä käyttämä nauha on sateenkaaren värinen, eikä Uefan virallinen sellainen.

–  Saksan jalkapalloliitolle annetussa tiedonannossa sateenkaarinauha katsotaan moniarvoisuuden symboliksi ja niin ollen sen katsotaan olevan "hyvällä asialla", maajoukkue kertoi Uefan viestistä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja