Siisti koti vähällä vaivalla – näin vedät kevätsiivouksessa mutkat suoriksi!

Kevätauringon pilkottaessa taivaalta yhä enenevissä määrin on aika suunnata katseet kohti kodin kokonaisvaltaista kevätpuunausta. Jos siivous ei ole lempipuuhaasi, testaa nämä elämää helpottavat oikopolut.

Kevätsiivous on tärkeää, mutta ajan löytäminen pitkään puunaussessioon ei aina ole helppoa. Mikset siis kokeilisi paria oikopolkua? Saat silti siistin kodin, mutta sinun ei juurikaan tarvitse muokata kiireistä aikatauluasi saadaksesi sen aikaan.

1. Laita turhat sälät koreihin

Jos kotisi on täynnä pikkuroinaa, voi kestää ikuisuuden, jos etsit kaikelle oman paikkansa. Osta sen sijaan muutama suuri kori tai roskakori. Laita roinasi kasoihin – kirjat, paperit ja pikkutavarat erikseen – ja laita sitten kasat koreihin. Ehdit kyllä järjestelemään tavarat koreista hiljalleen oikeille paikoilleen, mutta sillä välin lattiat ja lipaston päälliset ovat ainakin puhtaat!

2. Puhdista wc-pönttö helposti

Jos olet enemmän huolissasi bakteereista kuin tahroista, hammasproteesien puhdistustabletit ovat helpoin ja paras tapa puhdistaa pönttö. Pudota pari tablettia pönttöön, anna vaikuttaa noin minuutin ajan ja huuhtele sitten pönttö. Valmista! VINKKI: Jos kaipaat kunnon puhdistusta, testaa tehokas puhdistuspommi!

3. Testaa sukkahousuniksi

Onko sohvan alla kokoelma pikkuesineitä? Jos et ole innostunut nostelemaan painavia huonekaluja, kokeile tätä niksiä. Kiinnitä imurinvarteen sukkahousut kumilenksun avulla ja imuroi huonekalujen alta. Imuteho nappaa pikkuesineet, mutta sukkahousut jättävät ne loukkuun ilman, että ne imeytyisivät imurin sisuksiin.

4. Puhdista verhot niitä siirtämättä

Voisit toki ottaa kaikki verhot alas ja pestä ne pesukoneessa, ripustaa ne kuivumaan ja ripustaa ne takaisin verhotankoon, mutta voit hoitaa homman myös höyrypesurilla. Jos verhot eivät ole kovin paksut, riittää kun höyrytät vain etupuolen. 

5. Pese vain ikkunoiden ulkopuolet

Jos ikkunasi näyttävät likaisilta, 90 prosenttia ongelmasta on luultavasti niiden ulkopuolella. Joten puolita puhdistusaika ja pese ikkunasi vain ulkoapäin. Valitse pilvinen päivä pesupuuhiin, sillä auringonpaiste jättää ikkunoihin likajuovia. VINKKI:  Käytä suodatinpussia pyyhkimiseen ja saat täydellistä jälkeä!

5. Pese astianpesukone etikalla

Kevätsiivous vaatii jokaisen kulman ja pikkukolon puhdistamista, eikö? Tähän kuuluu myös astianpesukone. Tyhjennä kone ja kaada reilu 2 desilitraa väkiviinaetikkaa koneeseen. Laita kone pyörimään kuumimmalla asetuksella ja se puhdistaa itse itsensä! LUE MYÖS:  Muistitko pestä tiskikoneen suodattimen? Tämä niksi räjäyttää lian irti

6. Oikopoluista kätevin: ulkoista kaikki!

Jos et edelleenkään kaikista nikseistä huolimatta innostu siivoamisesta niin paljon kuin olisi tarvis, voit aina palkata jonkun tekemään sen puolestasi. Jos innostut tästä ideasta, voit käyttää kevätviikonloppusi katsomalla Simpsonien uusintoja sen sijaan, että huitelisit ympäri taloa hammasproteesien puhdistustablettien ja sukkahousujen kanssa. 

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat