Sihvonen: Johtava oli ja meni

Olin jo visusti päättänyt hiljalleen väistyä ja vetäytyä urheilujournalismin parista, kunnes syntyi neuvottelukontakti MTV Sportin ja Tulosruudun kanssa.

Olen ollut monessa mukana alalla, mutta tajusin tämän olevan ainutlaatuinen tilaisuus tehdä varsinaista urheilujournalismia itselleni uudella otteella. Moni asia loksahtaa nyt paikalleen.

Eri välineistä televisio on se, jonka kautta en ole riittävästi palvellut jääkiekkoilun ja muun urheilun yleisöä. Kun Tulosruudun kylkeen lisätään mahdollisuus kirjoittaa MTV Sportin nettiin, koen, että paketti on täydellinen.

Jääkiekkoilussa on edessä mielenkiintoinen vuosi. Oikein vesi nousee kielelle. Maikkari seuraa lätkää heti Champions Hockey Leaguesta asti, on kotimainen Liiga, olympialaiset ja kirsikkana kakun päällä MM-kisat, NHL:ää unohtamatta. Ja mikä jännittävää, suomalainen jääkiekkoilu on melkoisessa muutoksen tilassa. Se on ehkä se keskeisin syy, miksi vielä kerran tahdon kääriä hihani. Jos tähän asti on puhuttu Meidän pelistä, jatkossa puhutaan kansantajuisemmin Suomi-lätkästä. Siihen keskusteluun aion antaa oman vahvan panokseni.

Minut tiedetään räväköistä mielipiteistäni enkä nytkään aio kätkeä kynttilääni vakan alle. Toki ikä tuo malttia ja perspektiiviä asioihin; ei enää toivottavasti tarvitse pää punaisena huutaa joka asiasta. Pidän tätä ikään kuin toisena tulemisenani, saan uuden mahdollisuuden. Panostan enemmän asioiden tarkasteluun ja kritisoimiseen, henkilöintiin menen vasta tiukan paikan tullen. Lahjomaton olen edelleen, minulle peli näyttää kaiken. Tosin nyt ei ole tarkoitus jauhaa vain pelikirjoista, vaan avaan jääkiekkoilua ja urheilua laajemmin. Jos aiemmin kirjoitin ja puhuin valmentajille, nyt kohdistan jutut lätkää ja urheilua seuraavalle yleisölle.

Vuosien varrella tapani on ollut kritisoida muita medioita ja urheilutoimittajia. Nyt on eri ääni kellossa. Ryhdyn täällä Maikkarilla joukkuepelaajaksi. Ajattelen, että teemme toimituksena yhdessä niin hyvää urheilujournalismia kuin suinkin osaamme, ja se on sitten suuren yleisön tehtävä päättää, kuka on kuka. Niin kilpailuhenkinen kuitenkin olen, että olen pettynyt, jos ihmiset eivät ensimmäisenä riennä MTV Sportin nettiin tai väijy Tulosruutua, kun kyse on jääkiekko- ja urheilukeskustelusta.

On hieman vaivaannuttavaa, kun minua yhä joskus kutsutaan "johtavaksi jääkiekkoanalyytikoksi". Kyllä se johtava oli ja meni. Se oli brändäämistä se. Nyt olen liikkeellä asiantuntijana asiapää edellä. Tahdon luoda nahkani. Unohtakaa se Johtava ja kutsukaa jatkossa tuttavallisemmin vaikka Pohtivaksi, jos joku nimi pitää olla. Pyydän saada mahdollisuuden alkaa puhtaalta pöydältä.

Sen vielä sanon, että olen aivan yhtä tohkeissani kuin 14 vuotta sitten, jolloin aloitin nämä hommat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja