Sihvonen: HIFK lyö kovaa kampoihin SM-liigan välierissä: "Kärppien tie ei ole siloiteltu"

Kärpät lähtee ennakkosuosikkina SM-liigan välieräsarjaan HIFK:ta vastaan. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvosen mukaan HIFK:lla on kuitenkin sanansa sanottavana sarjassa. Sihvonen ennakoi välieriä MTV Livessä. 

Kärpät voitti ylivoimaisesti runkosarjan ja peittosi Ilveksen suoraan neljässä ottelussa puolivälierisssä. Petteri Sihvonen muistutti MTV Livessä, että Ilveskin löi jokaisessa pelissä kampoihin Kärpille, mikä herätti varmasti oululaisia.  

HIFK on kuitenkin astetta kovempi rasti. 

– Kärppien tie ei ole täysin siloiteltu, Sihvonen sanoi. 

Sihvonen muistutti, että viime kaudella Kärpät ei ollut niin nimekäs kuin tällä kaudella. Nyt Kärpät on paperillakin selkeästi vahvin joukkue. 

HIFK on neljättä kautta välierissä, mutta se ei riitä seurassa, jonka kannattajat odottavat mestaruutta joka kausi. Sihvosen mukaan HIFK on päässyt rakentamaan pelisysteemiään 17 kuukautta. Valmentajanvaihto ja sen mukanaan tuoma turbulenssi ovat tuoneet joukkueeseen sisäistä voimaa. 

– HIFK:n joukkuetta on hankala rakentaa, kun pelaajille joutuu maksamaan muutama kymmenentuhatta HIFK-lisää, Sihvonen taustoitti lähtökohtia. 

Vaikka HIFK haraa rajusti vastaan, Sihvonen veikkaa, että Kärpät menee finaaliin seitsemässä ottelussa. 

– Viime kaudella Kärpät lähti pelaamaan hurlumhei-kiekkoa, mutta nyt joukkue osaa painaa vähän käsijarrua. Sen takia Kärppiä on vaikea puolustaa. 

– HIFK lähti pelaamaan Pelicansia vastaan juoksevaa peliä. Se ei välttämättä ole viisasta Kärppiä vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat