Mainos

Seuraava Lamborghini Huracan on ladattava hybridi

Maailma muuttuu ja autot sen mukana. Jopa perinteiset superautovalmistajat ovat pakotettuja tuomaan mallistoonsa sähköistettyjä malleja.

Lamborghini Huracanista on suunnitteilla ladattava hybridi, italialaisvalmistajan pääjohtaja Stefano Domenicali kertoo Autocar-julkaisulle. Joulukuussa esiteltävä Urus-katumaasturi on Lamborghinin ensimmäinen hybridimalli, mutta Huracan on perinteisempi urheiluauto, joten kyseessä on huomattavasti mullistavampi muutos.

Toistaiseksi ei ole tietoa, että nähdäänkö hybridi-Huracanissa edelleen tuttu V10-moottori vai joutuuko sekin downsizingin uhriksi. Yksi vaihtoehto voisi olla turboahdettu V8, mutta todennäköisesti edes V6 ei ole poissuljettu ajatus. Yhdistettynä tehokkaaseen sähkömoottoriin, voisi jopa kutoskoneinen Huracan päihittää nykyisen mallin tehojen määrässä. Lamborghini on viime vuosina puolustanut vahvasti vapaasti hengittäviä moottoreita ja heille turbokin on kirosana. 

Lamborghini kehittää uudenlaisia komposiittimateriaaleja sekä vaihtoehtoisia akkuteknologioita yhdessä Massachusetts Institute of Technologyn eli MIT:n kanssa. Tarkkaa aikataulua sähköistetyn Huracanin tuomiseksi markkinoille ei ole, mutta se nähnee päivänvalon joskus 2020-luvun alkupuolella, mahdollisesti vuonna 2022.

***

1:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.