Seura: Dome Karukoski kertoo Tolkien-elokuvan tekemisestä: "Elämäni fyysisesti raskain kokemus"

0:42

Ohjaaja Dome Karukoski ohjaa elokuvan J.R.R. Tolkienista.

VIDEO: Uutinen Dome Karukosken valinnasta Tolkien-elokuvan ohjaajaksi julkistettiin maaliskuussa 2017.

Ohjaaja Dome Karukoski kertoo Seura-lehden haastattelussa kirjailija J.R.R. Tolkienista kertovan elämänkertaelokuvan tekemisestä. Tulevasta elokuvasta uutisoitiin viime vuonna, mutta aiemmin Karukoski ei ole saanut kertoa tarkempia yksityiskohtia.

Tolkien-niminen elokuva keskittyy Tolkienin kirjailijan uraa edeltävään aikaan. Tolkienin luomien fantasiamaailmojen sijaan Karukoski oli kiinnostunut nuoren kirjailijan persoonasta ja siitä, miten vanhempien menettäminen nuorena on siihen vaikuttanut.

– Ihmisiä, jotka menettävät vanhempansa varhain, yhdistää ulkopuolisuuden tunne ja epävarmuus omasta paikasta maailmassa. Tolkienkin etsi koko ikänsä klubeja, joihin voisi liittyä, Karukoski sanoo.

Karukoski myöntää Tolkien-elokuvan olevan hänelle myös faniprojekti. Hän luki Tolkienin tunnetuimman Taru sormusten herrasta -teoksen ensi kertaa 12-vuotiaana. 

– Pitää olla varovainen, että käsittelee hahmoa oikealla objektiivisuudella.

Tolkien kuvattiin Iso-Britanniassa loka-marraskuussa 2017. Budjetti oli 16 miljoonaa euroa.

Karukoski kertoo, että Hollywood-elokuvan kuvaaminen oli mittakaavaltaan aivan toisenlaista kuin suomalaisen elokuvan. 45 päivää kestäneiden kuvausten aikana hänen työpäivänsä venyivät jatkuvasti 12-18 -tuntisiksi.

– Tom of Finland oli elämäni henkisesti elämäni raskain kokemus. Tolkien oli fyysisesti raskain.

Lähde:Seura

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja