Dome Karukosken Tolkien-elokuvan kuvaukset alkoivat – "On aika sulkea silmät ja korvat ulkomaailmalta"

Suomalaisohjaaja ohjaa fantasiakirjailijalegendan nuoruusvuosista kertovan elokuvan.

Dome Karukosken ohjaaman fantasiakirjailijasta J.R.R. Tolkienin elämästä kertovan elokuvan kuvaukset ovat alkaneet.

Karukoski julkaisi Instagram-tilillään kuvan ilmeisesti elokuvastudion ovesta, jossa lukee ohjaajan eli Karukosken itsensä, kuvaaja Lasse Frankin sekä apulaisohjaaja Maria Reinupin nimet.

– Ja ovi uuteen uuteen tuntemattomaan on avattu. Älkää odottako minun vastaavan puheluihin tai viesteihin seuraavina parina kuukautena. On aika sulkea silmät ja korvat ulkomaailmalta, Karukoski kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Karukosken ohjaaman Tolkien-elokuvan pääosassa nähdään muun muassa elokuvista Poika ​​​​​​​(2002) Mad Max: Fury Road (2015) ja X-Men: First Class (2011) tuttu brittitähti Nicholas Hoult.

Lily Collins näyttelee Edith Brattia, Tolkienin rakkautta, josta lopulta tulee hänen vaimonsa. Edith toimi inspiraationa haltiaprinsessan hahmoon Taru Sormusten Herrasta -saagassa.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat David Gleeson ja Stephen Beresford.

Elokuva on tutkimusmatka J.R.R. Tolkienin nuoruusvuosiin ja kertoo siitä, kuinka hän löytää ystäviä, rakkauden ja taiteellisen inspiraationsa kaltaistensa hylkiöiden joukosta koulussa. Ystävyys joutuu kuitenkin koetukselle, kun ensimmäinen maailmansota puhkeaa.

Lähde: Variety

Dome Karukoski ohjaa J. R. R. Tolkienista kertovan elokuvan 0:42

Lue myös:

    Uusimmat