Serie A -kauden ympärillä rajua köydenvetoa – "Uskon yllätyksen muhivan"

3:13
Urheilusuorassa pohdittiin 24. huhtikuuta Euroopan jalkapallosarjojen mahdollisesta jatkamisesta koituvia vaaroja.

Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora arvioi keskiviikkona, ettei Italian ylintä jalkapallosarjaa Serie A:ta kyetä pelaamaan loppuun tällä kaudella. Ranska ja Hollanti ovat jo päättäneet, ettei maiden liigoja pelata koronaviruspandemian takia.

Spadaforan epäilyt hermostuttivat Italian jalkapallojohdon. Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina arvioi, että päätös merkitsisi "Italian jalkapalloilun kuolemaa".

Myös Euroopan jalkapalloliitto Uefa on suositellut, että keskeytetyt sarjat ja cup-kilpailut pelattaisiin loppuun kesäkuukausien aikana.

Spadaforan mielestä jalkapalloväen kannattaisi keskittyä seuraavaan liigakauteen.

– Keskeytetyn jalkapallosarjan jatkaminen näyttää yhä epätodennäköisemmältä. Jos olisin jalkapalloseuran johtaja, miettisin miten seuraava kausi olisi turvallista käynnistää elokuun lopulla, Spadafora kertoi Italian tv:n La 7 -kanavan haastattelussa.

–  Ranskan päätöksestä jättää sarja kesken tulee painetta Italialle, ja meidän päätöksestä voisi seurata yhteinen eurooppalainen linjaus.

Perjantain kokous jännittää

Italian Serie A -seuroilla on kriisikokous perjantaina. Spadafora odottaa, että kokouksessa tehdään Ranskan ja Hollannin tapaan päätös kauden päättämisestä.

– Uskon, että kokouksessa muhii yllätys. Enemmistö saattaa vaatia, että luovumme kauden jatkohaaveista ja valmistaudumme seuraavaan kauteen niin hyvin kuin mahdollista, Spadafora ennusti.

Puheenjohtaja Gravina kertoi, että kesken jätettävästä pelikaudesta seuraisi 800 miljoonan euron tappiot lajiliitolle.

– Suostun luopumaan kauden lopuista otteluista vain siinä tapauksessa, että joku selkeästi todistaa, että pelit uhkaavat pelaajien, valmentajien ja muun jalkapalloväen terveyttä, Gravina julisti.

Serie A keskeytettiin 9. maaliskuuta.

Italian 60 miljoonan asukkaan väestössä oli tilastoitu torstaihin mennessä lähes 237  000 koronatartuntaa ja 27  682 viruksen uhria.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja