Serbiassa kahdeksan kuoli ja kolmetoista haavoittui – ampuja saatu kiinni

Serbian poliisilla jättioperaatio torstai-iltaisen joukkoampujan kiinnisaamiseksi 0:52
Serbian poliisilla oli jättioperaatio ampujan kiinnisaamiseksi. Noin 600 poliisia ja sotilasta etsi 21-vuotiasta epäiltyä Mladenovacista ja sen ympäristöstä.

Serbian poliisi on ottanut kiinni miehen, jonka epäillään ampuneen kahdeksan ihmistä ja haavoittaneen kolmeatoista myöhään torstai-iltana tapahtuneessa ampumisessa, kertoo paikallinen media. 

Ampuminen tapahtui noin 60 kilometriä pääkaupunki Belgradista etelään lähellä Mladenovacin kylää.

Hyökkääjä ampui ihmisiä automaattiaseella liikkuvasta ajoneuvosta ja pakeni paikalta, kertoo valtiojohtoinen RTS-televisiokanava.

Epäilty ampuja saatiin kiinni Kragujevacissa maan keskiosassa. Noin 600 poliisia ja sotilasta etsi 21-vuotiasta epäiltyä Mladenovacista ja sen ympäristöstä.

Malo Orasjen ja Dubonan kyliin johtavat tiet olivat aamulla suljettu, ja viranomaiset kävivät läpi ympäristön metsäalueita. Etsinnöissä oli mukana myös helikopteri.

Serbian sisäministeri Bratislav Gasic kutsui aamulla joukkoampumista terroriteoksi.

Joukkoampuminen tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun kahdeksan oppilasta ja yksi vartija kuoli kouluampumisessa Belgradissa. Serbiassa alkoi perjantaina kolmen päivän suruaika kouluampumisen uhrien muistoksi.

Joukkoampumiset ovat olleet erittäin harvinaisia Serbiassa, vaikka maassa on runsaasti aseita. Serbian presidentti Aleksandar Vucic vaati keskiviikon kouluampumisen jälkeen aselakien kiristämistä sekä kahden vuoden taukoa uusien aseenkatolupien myöntämiseen.





 


Lue myös:

    Uusimmat