Yhdeksän kuollut kouluampumisessa Serbiassa – useita haavoittunut

Valtaosa kuolonuhreista ja haavoittuneista on lapsia.

Serbian pääkaupungissa Belgradissa kahdeksan oppilasta ja yksi vartija ovat kuolleet tänään tapahtuneessa kouluampumisessa, maan sisäministeriö kertoo.

Seitsemän ihmisen kerrotaan haavoittuneen ampumisessa. Sisäministeriön mukaan kuusi haavoittuneista on lapsia ja yksi on koulun opettaja.

Ampuminen tapahtui hieman ennen aamuyhdeksää belgradilaisessa alakoulussa. Poliisi on ottanut teosta epäiltynä kiinni seitsemäsluokkalaisen oppilaan. Tämän epäillään tuoneen isänsä aseen kouluun ja ampuneen sillä oppilaita ja koulun vartijaa kohti.

Viranomaisten mukaan vartija onnistui todennäköisesti estämään useampia kuolemia asettamalla itsensä ampujan ja muiden oppilaiden väliin. Vartijan kerrotaan olleen kuolonuhreista ensimmäinen.

Astrid Merlini, jonka tytär oli koulussa ampumisen hetkellä, kertoi AFP:lle, että opettajat toimivat nopeasti piilottaen oppilaita hyökkääjältä.

–  Kun tyttäreni näki vartijan kaatuvan, hän juoksi välittömästi takaisin luokkaan. Hän oli peloissaan. Hän kertoi opettajalleen, että yläkerrassa ammutaan, Merlini kertoi.

–  Opettaja välittömästi suojasi lapset lukitsemalla heidät luokkaan.

Lue myös:

    Uusimmat