Mainos

Separatisti väittää italialaislehdessä: Ammuimme matkustajakoneen alas

Italialainen Corriere della Sera on julkaissut nimettömänä venäläismielisen separatistin haastattelun, jossa hän väittää joukkojensa ampuneen Malaysian Airlinesin koneen alas Ukrainassa.

– Komentajamme kertoivat meille koneesta, joka tuo laskuvarjojoukkoja Kiovasta, kertoo separatisti lehden kirjeenvaihtajalle Ukrainassa.

Corriere della Sera kertoo haastatelleensa miestä Torezin rautatieasemalla, jossa turman uhrien ruumiita oli säilössä junavaunuissa. Hän kertoo tapauksista yksityiskohtaisesti kellonaikoja ja paikkoja myöten.

– Luulimme joutuvamme taisteluun koneesta pelastautuneita ukrainalaisia laskuvarjohyppääjiä vastaan. Sen sijaan löysimme kuolleita siviilejä. Kaikki ne raukat matkatavaroineen - he eivät selvästikään olleet armeijan väkeä.

– Torstai-iltapäivänä komentajamme käskivät meidän hypätä kuorma-autoihin aseiden ja ammusten kanssa. Kymmenen minuuttia aikaisemmin taivaalla oli näkynyt suuri räjähdys.

– Meille sanottiin että "olemme juuri ampuneet alas Kiovan fasistien koneen". Meitä kehotettiin varovaisuuteen, sillä ainakin osa koneen miehistöstä oli heidän tietojensa mukaan pelastautunut.

Corriere della Seran toimittaja kertoo miehen olleen Torezin rautatieasemalla kymmenen hengen ryhmässä, joka vartioi ruumisjunia.

Mies kertoi olevansa 32-vuotias paikallinen kaivostyömies. Lehden mukaan mies halusi alun perin kertoa lehdelle, että he olivat tehneet rautatieasemalla hyvää työtä ruumiiden valvonnan ja säilyttämisen suhteen, ja siinä samalla hän kertoi koneen ampumisesta ikään kuin puolivahingossa.

Separatistit ovat kiistäneet ampuneensa alas Malaysian Airlinesin koneen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.