Sensaatiomaisessa mestaruustaistossa ikävään rooliin joutunut F1-kuski avautuu saamistaan solvauksista ja tappouhkauksista – "Se on järkyttävää"

F1-kauden päätöskisan loppuhetkillä keskeyttänyt Williams-kuljettaja Nicholas Latifi on saanut sosiaalisessa mediassa runsaasti vihapostia ja uhkauksia.

Latifi joutui F1-kauden hurjassa mestaruustaistelussa tahtomattaan ikävään rooliin, kun hän ajoi seinään vain muutama kierros ennen maalia. Keskeytyksen vuoksi radalle otettiin turva-auto, Lewis Hamiltonin reilu johto kuivui kasaan ja Max Verstappen nousi mestaruuteen ilmaisesta varikkopysähdyksestä saatujen pehmeiden renkaiden ansiosta.

Kanadalaiskuljettaja tiesi heti kisan päätyttyä, mitä häntä sosiaalisen median eri kanavissa tulisi odottamaan.

– Tiesin heti ruutulipun heiluessa, mitä tuleman piti. Se, että tunsin parhaaksi poistaa Twitterin ja Instagramin puhelimestani muutamaksi päiväksi kertoo kaiken tarvittavan siitä, kuinka julma internet-maailma voi olla, Latifi kirjoittaa Twitter-tilillään.

Latifi on joutunut sosiaalisessa mediassa törkeiden viestien ja uhkausten uhriksi, koska Latifin ulosajo vaikutti niin suuresti mestaruustaiston lopputulokseen.

– Sosiaalisen median käyttäminen kanavana toisen kimppuun hyökkäämiseen vihapostein, solvauksin ja uhkauksin on järkyttävää. Ja sen haluan nostaa esiin. Minua järkytti se äärimmäinen sävy, joka saamissani vihaviesteissä, solvauksissa ja jopa tappouhkauksissa on ollut, Latifi jatkaa.

26-vuotias kanadalaiskuljettaja myöntää omaavaansa paksun nahkan, eikä lukuisat vihaviestit ole päässyt liikaa hänen ihonsa alle. Abu Dhabin päätöskisan tapahtumista Latifi ei pode syyllisyyttä.

– Minun täytyi pyytää kisan jälkeen anteeksi vain yhdeltä taholta: talliltani. Tein niin välittömästi. Kaikki muu ulosajoani seuranneista tapahtumista ei ollut minun kontrollissani, Latifi sanoo.

Latifin keskeytyksestä kärsinyt Mercedes riensi nopeasti puolustamaan kanadalaiskuljettajaa Twitterissä tämän painavan ulostulon jälkeen.

– Pysy vahvana Nicholas Latifi. Me seisomme tukenasi taistelussa internet-vihapostia vastaan, Mercedeksen Twitter-tilillä kirjoitetaan.

Lue myös:

    Uusimmat