Lähde: F1-tähden Charles Leclercin sopimuksesta paljastui raju pykälä – mahdollistaa kuohuttavan liikkeen

Italialaisen La Gazzetta dello Sportin mukaan Ferrarin F1-tähti Charles Leclerc voi irtaantua nykysopimuksestaan, mikäli Ferrari ei pysty täyttämään monacolaisen sopimukseen kirjattua pykälää.

Leclercin nykyinen Ferrari-diili kantaa kauden 2024 loppuun saakka. La Gazzetta dello Sportin mukaan siihen on kuitenkin kirjattu pykälä, mikä mahdollistaa sopimuksen purun.

Lehden mukaan Ferrarin on sijoituttava ensi kaudella valmistajien MM-sarjassa vähintään kolmanneksi tai pykälä voidaan ottaa käyttöön.

Ferrari ylsi tällä kaudella valmistajien MM-sarjassa kolmanneksi, kun se jätti loppukauden kirillään McLarenin neljänneksi.

Leclerc, 24, oli kuljettajien MM-sarjassa seitsemäs. Hän tipahti Abu Dhabin tulosten myötä tallikaverinsa Carlos Sainzin ja McLarenin Lando Norrisin taakse.

Leclerc siirtyi kovalla kohinalla Ferrarille kaudeksi 2019. Leclerc löi pöytään kovia näyttöjä heti debyyttikaudellaan, syrjäyttäen nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin Ferrarin kakkoskuljettajaksi. Leclerc voitti kauden aikana Belgian ja Italian GP:t.

F1:ssä ensi kauden kuljettajamarkkinoilla pyöritellään jälleen isoja kysymyksiä. Tuolloin muun muassa Red Bullin Sergio Perezin ja McLarenin Daniel Ricciardon diilit ovat katkolla.

Lue myös: