Selvitys: Läskiksi haukkuminen satuttaa rasismia enemmän

Ulkonäön haukkuminen on pahin loukkaus, uusi selvitys osoittaa. Epäasiallinen kielenkäyttö on kuitenkin lisääntynyt, Daily Mail uutisoi.

Lihavaksi haukkuminen satuttaa rasistisia loukkauksia tai uskonnollisia herjauksia enemmän, V-Hab.comin teettämä brittiselvitys osoittaa.

Henkilökohtaiset loukkaukset, kuten ulkonäön kommentointi ja lihavaksi haukkuminen satuttavat etenkin nuoria. Neljä kymmenestä britistä loukkaantuu toisen puolesta, jos hänen ulkonäköään pilkataan ja 39 prosenttia loukkaantuu itseen kohdistuneista loukkauksista. Vastaavasti toisen etnisestä alkuperästä heitetyt rasistiset kommentit loukkaavat 35 prosenttia. Selvitykseen vastanneista 21 prosenttia loukkaantui kuullessaan vastaavanlaisia kommentteja itsestään.

Briteistä 23 prosenttia ei halua kuunnella toisen kansallisuudesta heitettyä herjaa, 22 prosenttia loukkaantuu kiroilusta mediassa ja 13 prosenttia ei pidä kiroilusta tv-ohjelmissa, elokuvissa tai lehdissä. Poliisien kunnioitus on sen sijaan yhä voimissaan, sillä melkein yksi kolmesta, 29 prosenttia, ei suvaitse virkavallan pilkkaamista. Kuninkaallisia saa brittien mukaan pilkata useammin, sillä vain 10 prosenttia loukkaantuu heihin kohdistuvasta herjasta. Poliitikkojen suhteen ei olla yhtä hienovaraisia, sillä vain viisi prosenttia loukkaantui heihin kohdistuneesta epäasiallisesta kohtelusta.

Nuoret loukkaantuvat eri asioista kuin vanhat

Se, minkälaisia loukkauksia siedetään, riippuu selvityksen mukaan iästä. Nuorista 16-29-vuotiaista 40 prosenttia piti ulkonäköä koskevaa kritisointia loukkaavana, kun sama luku vanhemman väen keskuudessa oli 35 prosenttia.

– Selvityksemme mukaan on selvää, että nuoret ihmiset loukkaantuvat eri asioista kuin vanhemmat ikäpolvet. On mielenkiintoista, että asiat kuten ulkonäkö on heille tärkeämpää, V-Hab.comin tiedottaja Cameron Strahorn kertoo.

Vastaavasti vanhempi väki loukkaantuu nuorempaa useammin poliisin ja kuninkaallisten herjaamisesta sekä alastomuudesta ja kiroilusta mediassa. Sulateltavaa kyllä riittää, sillä moni asia, jota aiemmin pidettiin paheksuttavana, on selvityksen mukaan lisääntynyt.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja