Selluliitille kyytiä perinnehoidolla: kokeile kotona!

Jo esi-isämme hoitivat terveyttään ja kauneuttaan suosta nostetulla turpeella. Turvehoidoista ja -tuotteista nautitaan nykyisinkin kauneushoitoloissa, mutta mikään ei estä toteuttamasta turvehoitoa kotona. Tässä saunaterapeutin ohjeet perinteikkääseen suomalaiseen turvehoitoon, jonka luvataan antavan kyytiä selluliitille!

Hoitoloiden kalliit selluliittihoidot voit toteuttaa saunaterapeutti Mervi Hongiston ohjeilla kotonakin. Hoitojaksoon tarvitset turvetta (viisi kiloa yhteensä), luonnonharjaksisen harjan kuivaharjausta varten ja aromaterapeuttisen hoitoöljyn, esimerkiksi kataja-mesiangermo-siankärsämö-öljyn sanotaan tepsivän selluliittiin. Sisäisesti ja ulkoisesti voi nauttia myös väinönputkiuutosta, joka kansanperinteen mukaan auttaa kuonan poistossa.


1. Kuivaharjaa ihosi, jotta pintaverenkierto tehostuu.

2. Pese iho suihkussa.

3. Jos teet hoidon saunassa, lämmittele, jotta ihohuokoset aukeavat. Saunassa vaikutus on tehokkaampi, mutta saunomista tärkeämpää on sitoutuminen säännöllisiin hoitoihin.

4. Levitä turvetta puhtaalle ongelmaiholle peittäväksi kerrokseksi

5. Hiero ihoa: turve toimii myös vartalon kuorinta-aineena. Hieronta myös parantaa pintaverenkiertoa.

6. Nauti hoidon aikana litra vettä. Lisäksi voidaan juoda nesteitä poistavia yrttiteitä.

7. 35 minuutin jälkeen pese turve pois, kuivaa iho ja sivele sille ihoöljyä. Perusvoiteita sen sijaan saunaterapeutti ei suosittele käyttämään.


Hoito toistetaan viisitoista kertaa, mutta viikossa on pidettävä kaksi lepopäivää. Aikaa yhteen hoitoon tulisi varata noin kaksi tuntia. Hoitojen ohella suositellaan happirikasta ulkoliikuntaa ja kevyttä, proteiinipitoista ravintoa.

Lähde: Mervi Hongisto, Merja Pihlajamäki: Saunan salaisuus (2011)

Lue myös:

    Uusimmat