Arja Saijonmaa paljastaa kauneutensa salat: Minulta on kysytty jo 20 vuotta, kuka on kirurgini

Arja Saijonmaa on saanut tottua vastailemaan kysymykseen sädehtimisensä salaisuudesta.

Ei ole kuin muutama vuosi aikaa, kun Arja Saijonmaa, 67, poseerasi Ruotsin Tanssii tähtien kanssa -kisassa rohkeissa kuvissa, joista ei jäänyt huomaamatta kuinka timmissä kunnossa kuusikymppisen naisen kroppa oli.

– Minulta on alettu jo 20 vuotta sitten kysellä, kuka sinut on kohottanut, kuka on kirurgisi. Minulle ei ole tehty mitään, Saijonmaa alleviivaa.

Kauneusklinikka kotona

Saijonmaan kauneuskilinikka löytyy lähes jokaisen suomalaisen kotoa. Näin hän kirjoittaa Arjan saunakirjassa.

Saunaa parempaa paikkaa kauneudenhoitoon ei ole. Hyvä ihon lomautus on saunapäivä silloin tällöin. Antaa ihon ja mielen levätä meikeistä ja mönjistä, liasta ja saasteista - itse sanoisin vähintään kerran viikossa. Puhdistuminen tapahtuu parhaiten hyvässä, happipitoisessa saunassa, jossa keho hikoilee kunnolla ja sisältä päin. Ja karaistuu kestämään paremmin tulevat rasitukset.

Saijonmaa on maailmalla kiertäessään puhunut saunan terveysvaikutuksista. Hän kertoo, että kerrankin toimittajaryhmä Norjasta vieraili hänen Mikkelin-mökillään ja tivasi, mitä kaikkia kauneushoitoja saunassa voi tehdä.

Niinpä Saijonmaa päätti koota kauneutensa salaisuudet kansien väliin. Sauna – myt och livsstil julkaistiin Norjassa vuonna 1997 ja Ruotsissa vuonna 2000.

Norjassa 15 000 kappaletta myynyt kirja on julkaistu myös Japanissa. Suomessa se on julkaistu vasta viime vuonna uudistettuna versiona nimellä Arjan saunakirja.

– Norjassa kirja oli ehdoton best seller ja uskomaton sensaatio. Se nousi toiseksi myydyimmäksi kirjaksi. En edes ajatellut alunperin kirjoittaa kirjaa saunasta suomeksi. Minulle sanottiin, ettei sitä kukaan lue täällä, Saijonmaa sanoo.

Arjan kauneusvinkit saunailtaan

Saunakirjassaan Saijonmaa käy läpi paitsi saunan kulttuurihistoriaa myös sen hoitavia vaikutuksia. Luvussa Arjan koti-spa hän esittelee kasvien ja yrttien hoitavia vaikutuksia.

Ruususauna

Sekoita tuoreita tai kuivattuja ruusun terälehtiä ja ruusunmarjajauhetta hunajaan. Levitä seos kasvoille ja mene saunaan. Anna vaikuttaa. Ruusun punainen väri sisältää runsaasti flavonoideja, jotka menevät syvälle soluihin, myös kollageeniin. Kollageeni pitää ihon kiinteänä.

Kefiiri ja jugurtti -naamio

Kefiiri ja jugurtti hapettavat ihoa ja näin myös nuorentavat.

Turve

Turve on mainio estrogeenin lähde. Sen sisältämä humini-sukuhormoni myös puhdistaa kehoa sisältä päin ja kiinteyttää sitä. Levitä saunassa kasvoille ja koko vartalolle, myös hiuksiin. Heitä löylyä, jotta turve pysyy kosteana. Muista suojata lauteet.

Ruistaikina

Ruistaikina sisältää luonnon estrogeenia. Hyvä myös hiuksille, mutta älä mene taikina päässä saunaan.

Saijonmaa kertoo, että ensi keväänä häneltä on luvassa myös saunaan liittyviä terveysluentoja.

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja