Seksikolumni: Vaimo, anna miehellesi seksiä! Tämä on maailman huonoin tekosyy pihtaamiselle

Äitiys on kulunut tekosyy olla harrastamatta seksiä miehensä kanssa.

MTV Lifestyle -sivustolla kirjoitettiin vastikään Laura Birksistä, joka kirjoitetun sanan voimin yritti selittää aviomiehelleen, miksei tämä saa enää seksiä vanhaan malliin.

Kirje sai minut voimaan pahoin. Nainen selittää kirjeessään, että äitiys ja kaikki kodinhoitoon menevä aika vievät yksinkertaisesti kaiken energian, jolloin aviomies jää auttamatta paitsioon.

– Tiedän, että olet kyllästynyt tekosyihini; olen väsynyt, minulla on päänsärky tai kuorsaan jo silloin, kun tulet lähelleni. Usko minua, toivoisin, että minulla olisi yhtä paljon energiaa kuin viisi vuotta sitten, Birks kirjoittaa.

Hevonkukkua, sanon minä.

Varmasti jokainen äiti – ja isä – on tavalla tai toisella väsynyt ja kyllästynyt arjen pyörittämiseen, mutta ei se ole mikään syy jättää yhtä elämän tärkeimmistä asioista huomioimatta. Päinvastoin, seksihän sitä energiaa ja piristystä parisuhteeseen juuri tuokin! Mielestäni Birksin kirje on tyypillinen esimerkki siitä, kuinka itsekkäitä parisuhteessa elävät voivat joskus olla. "Näen, että kärsit, mutta ei voi mitään" -tyyppinen ajattelu on järkyttävän itsekeskeistä.

Eikö ennemminkin pitäisi yrittää löytää jollain tavalla keinoja siihen, että äidille ja isälle jäisi siitä kuuluisaa omaa, yhteistä aikaa? Asiaan olisi varmasti olemassa jonkinlainen ratkaisu. Aina ei tarvita edes kynttilänvaloa ja romanttista illallista, vaan pikaseksiä voi harrastaa vaikka kylpyhuoneessa lasten ollessa päiväunilla. Jos kultakalakin on tärkeämpi kuin oma kumppani, niin mitä sitä suhdetta enää pitkittämään.

– En muuttaisi mitään. En halua mitään muuta elämää. Rakastan sinua ja rakastan elämää, jonka loimme. Mutta en ole se spontaani, olutta juova, seksikäs paha tyttö, jonka tapasit silloin joskus. Olen äiti. Ja se on kaikki, mitä olen, Birks sanoo.

Et muuttaisi mitään? Oikeasti? Olet tyytyväinen, kun olet pelkkä äiti, vaikka olet lupautunut olemaan myös vaimo? Äitiys on ihanaa, lapset ovat ansaitusti maailman tärkeimpiä ihmisiä vanhemmilleen, mutta ei äitiys – tai isyys – tarkoita sitä, että elämän kaikki muut osa-alueet täytyy sulkea pois. 

Jos seksin harrastaminen tuntuu oikeasti niin vastenmieliseltä, ettei sille voi antaa edes mahdollisuutta, vaikka tietää, että toinen sitä kipeästi tarvitsee, niin jotain on parisuhteessa pahasti pielessä. 

Kenelläkään, siis kenelläkään, ei vaimolla eikä miehellä, ole oikeutta pilata toisen ihmisen seksielämää. Mielestäni on ihan oikeutettua olettaa, että jos kumppani ei halua harrastaa seksiä, voi puutteessa elävä hakea sitä muualta. En ymmärrä, miten kukaan kehtaisi tästä vetää hernettä nenäänsä. Etenkään silloin, jos puutteessa elävä on tyytymättömyytensä ilmaissut eikä toinen sille siltikään korvaansa lotkauta. 

Itse en ainakaan voisi katsoa toisen kärsivän tuolla tavoin. Koska sitä ainakin oletan kirjeen kirjoittaneen vaimon miehen tekevän. Kärsivän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja