Mainos

Seksikolumni: Parisuhdeseksille on olemassa minimimäärä – ja se on tässä!

Suhde, jossa ei ole säännöllistä seksielämää, ei ole parisuhde.

Olen jo vuosia ihmetellyt erilaisten virallisten seksiasiantuntijoiden nihkeyttä antaa mediassa vastausta yksinkertaiseen kysymykseen: Kuinka usein parisuhteessa pitäisi harrastaa seksiä? Aihetta kierrellään ja kaarrellaan sekä pyöritellään ympäripyöreitä lauseita erilaisista haluista ja elämäntilanteista.

Joten tässä se kauan kaivattu vastaus nyt tulee: kun puhutaan parisuhteesta, minimimäärä seksin harrastamiselle on 1–2 kertaa viikossa. Näin simppeliä se on! Jos harrastat seksiä kumppanisi kanssa kerran kuussa, kyseessä ei enää ole varsinainen parisuhde. Puhumattakaan siitä, että väli venähtää useammiksi kuukausiksi – saati vuosiksi.

Turun ehkäisyneuvolan vastaavana lääkärinä toimiva Anneli Kivijärvi tiivisti tämän mainiosti pari kuukautta sitten Kauneus & terveys -lehden haastattelussa. Hän muotoili asian jokseenkin niin, että jos itse, puoliso tai lapset eivät ole vakavasti sairaana, parisuhteessa ei tulisi olla yli kahta viikkoa harrastamatta seksiä.

Suhde, jossa ei ole säännöllistä seksielämää, ei todellakaan ole parisuhde vaan jotain muuta. Se voi olla kaveruutta, kumppanuutta, vastenmielinen taakka tai mitä tahansa näiden väliltä, mutta aidosta PARIsuhteesta on silloin turha puhua. Toki tyhmempikin ymmärtää, että pää oksennusämpärissä tai räkä valuen kuumetaudissa kumpikaan osapuoli tuskin ihan kauheasti seksileikeistä innostuu – vakavista sairauksista puhumattakaan. Mutta selitykset, kuten ”meillä on pieniä lapsia”, ”vähän väsyttää” tai ”arki on niin rankkaa” ovat ihan turhia. Säännöllinen seksin harrastaminen toisi juuri sitä kaivattua jaksamista elämään ja vahvistusta parisuhteeseen (seksiä ei ihan turhaan kutsuta parisuhteen liimaksi).

Jos nimittäin jossain mitataan sitä tosirakkautta, niin juuri tässä. Sen verran jokaisen pitäisi jaksaa vaikka dildoa heilutella tai jalkojansa aukaista, että edes kerran viikossa saa aikatauluihinsa mahdutettua leikkihetken kumppaninsa kanssa. Ja hei, rehellisyyden nimissä: ei se nyt melkein koskaan kuitenkaan yli sitä 20 minuuttia kestä...

Jos sen sijaan koko ajatus seksistä kerran viikossa on jo niin vastenmielinen tai väsyttävä, että sitä ei voi toteuttaa, oletkin itse asiassa erittäin tärkeän oivalluksen äärellä. Sinun on etsittävä itsellesi sellainen kumppani, jonka kanssa haluat olla ihan oikeassa parisuhteessa.

Tutustu seksikolumnin kirjoittajiin täällä!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.