Seksikolumni: Miksi miehen on niin vaikea sanoa “ei nyt”?

Mies, osaatko kieltäytyä seksistä oikein?

Olen aina epäillyt että olen edellisessä elämässäni ollut mies. Miksikö? Siksi koska suhteeni seksiin on sellainen, joka edelleenkin mielletään enemmän miehille kuuluvaksi. Haluan usein, paljon ja useita kumppaneita. Vanhan vitsin mukaan; himoitsen kaikkea jolla on pulssi. 

No, eihän se nyt tietenkään ihan noin yksioikoisesti mene, mutta ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli. Ja lisää miehisiksi miellettyjä ominaisuuksia; ärsyynnyn ja kerään painetta, ellen pääse laukeamaan silloin, kun panettaa. Kaikki ärsyttää ja saa maailman näyttämään harmaalta ja tasaiselta. 

Äkkiseltään voisi luulla että himokas nainen on jokaisen miehen unelma. Vaan eipä ole. Olen huomannut useammassakin parisuhteessa (niitä tähän ikään mennessä on jo kertynyt muutama…), että halukas nainen aiheuttaa miehelle paineita. Eikä pelkästään paineita purkautua mahdollisimman usein tiukkaan ja himokkaaseen syliini. 

Vaan entäs kun miehen ei tee mieli, mikä on ihan ok ja tavallista, ei siinä mitään. Mutta kun miehellä on päässään visio siitä, että mies haluaa aina, ja nainen on se, jota pitää vokotella ja piirittää. Ja sitten tulee väistämättä se kerta, kun lämmin ja kiihottava vartaloni, hellät ja julkeat sormeni vaeltelemassa ympäri hänen vartaloaan ja pehmeät huuleni niskassa eivät herätäkään mitään. 

Mies menee paniikkiin. Ei osaa sanoa kauniisti, että “Kulta juuri nyt ei tee mieli, vaikka oletkin ihana ja rakas ja seksikäs ja haluttava.” Jotain tuollaista nainen, tai siis ainakin minä, haluaa kuulla tuolla hetkellä. Suora “ei”, mutta pehmitettynä. Ei “tyly ei” ilman pehmitystä. Tai vielä pahempaa, epämääräistä kiertelyä, kun ei saada sanotuksi “ei nyt”. 

Olen päätynyt makuuhuonepsykologiassani (läheistä sukua keittiöpsykologialle) siihen, että erilaiset alkukantaiset vietit ja ajatukset saavat vallan ihan järkevässä nykymiehessäkin hetkellä, jolloin nainen valuu hunajaa ja heidän ei vaan tee mieli. 

“Nyt se jättää mut.”

“Nyt se menee naimaan sitä naapurin karvaista metsuripaitahemmoa.”

“Jos mulla ei seisokaan enää koskaan, herrajumala tässäkö mun elämä oli?”

“Mä olen surkea neiti, kun en pysty edes naistani pitämään tyytyväisenä.”

“Olenko mä normaali?” 

Rauhoitu hyvä mies. Olet. Mutta jos kohdallesi sattuu joskus seksuaalisesti itseäsi reippaasti aktiivisempi nainen, joka haluaa sinua useammin kuin jaksat, niin toimi näin:

A)   Ole äärimmäisen onnellinen hänen seksuaalisuudestaan.

B)   Rakasta häntä.

C)   Rakastele häntä aina, kun sinusta tuntuu siltä.

D)   Silloin kun ei tunnu siltä, palaa kohtaan A. 

Ei mitään tuon kummempaa. Sano rakkallesi kauniisti ja suoraan “ei nyt” ja kerro, että rakastat häntä. Näin helppoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja